Wetenschappers beweren: mensen met deze slechte eigenschap leven langer

Ben jij ook in het bezit van deze eigenschap?

Langer leven? Dat willen we allemaal wel. Maar dat blijkt voor sommige mensen makkelijker dan voor anderen. Onderzoekers beweren namelijk dat mensen die in het bezit zijn van één bepaalde slechte eigenschap, over het algemeen een stuk langer leven! Welke slechte eigenschap? Koppigheid is het antwoord. Eigenwijze mensen worden dus ouder!

Wanneer iemand je eigenwijs noemt, bedoelt hij of zij dat meestal niet positief.

Eigenwijs

Word je vaak eigenwijs genoemd? Dat maakt jou voortaan niet meer uit, want hé: een langer leven zal je in ieder geval wel hebben. Hoe dit nou precies kan? Onderzoek onder een groep mannen en vrouwen in de leeftijd 90-100 wees uit dat deze oudjes allemaal één ding gemeen hadden: ze waren stuk voor stuk stronteigenwijs. Daarnaast zorgt koppigheid ervoor dat mensen een positievere instelling hebben en een sterke werkhouding.

Testen

Een ander onderzoek van de University of California San Diego en de University of Rome leverde vergelijkbare resultaten op. Tijdens deze studie werden ouderen onderzocht aan de hand van interviews en testen. De familieleden van de deelnemers werden ook gevraagd naar de eigenschappen van de persoon in kwestie. Het antwoord dat het meest werd gegeven? Precies, eigenwijs! Heb jij zelf ook opa’s of oma’s die een hoge leeftijd hebben bereikt? Wellicht herken je wat van deze koppigheid in hen!

Lees ook: Onderzoek: Baby’s met déze namen worden later het succesvolst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Flickr