Smartphone steeds sneller leeg? Je laadt hem altijd al verkeerd op!

Met deze tips kun je langer van je smartphone genieten!

De smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Wist je dat we hem gemiddeld maar liefst 112 keer per dag oppakken? Geen wonder dus dat de batterij snel leeg gaat. Maar heb je het idee dat jouw telefoon wel heel snel leegloopt? Dan kun je deze tips opvolgen! 

Met deze tips verleng je de levensduur van je batterij.

Fabeltje

Dat je een telefoon eerst volledig leeg moet laten lopen om deze vervolgens 12 uren lang op te laden is een fabel die nog stamt uit de tijd dat telefoons een nikkel-cadmium-batterij hadden. Deze batterijen hadden een ‘geheugen’, wat betekent dat hoe langer je de accu de eerste keer oplaadde, hoe langer je accu het volhield. Tegenwoordig hebben smartphone andere soort accu’s, waardoor je ze niet hoeft op te laden totdat het batterijpercentage 100% is. Sterker nog, het is zelfs beter voor je telefoon om dit niet te doen.

Kort opladen

Het is namelijk veel beter voor je accu om deze met regelmaat kort op te laden. Het is dan ook beter om het batterijpercentage tussen de 10 en 90% te houden en je smartphone eventjes op te laden naarmate het batterijpercentage leger wordt. Het komt er eigenlijk op neer dat het niet goed is om hem helemaal leeg te laten lopen tot 0% en dat het beter is om de telefoon vaker kort op te laden dan in één keer tot 100%. Dit is ook meteen de reden dat je je smartphone liever niet aan de lader legt als je gaat slapen: het percentage zit dan midden in de nacht al op 100%, waarna hij nog een aantal uren volgeladen aan de lader blijft liggen. Dit zorgt ervoor dat er veel spanning op de accu komt te staan en dat er veel warmte wordt gegenereerd.
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: Coolblue | Beeld: Pexels