Vlogger SnapKing voor de rechter om treiteren van man met syndroom van Down in video

SnapKing

Vandaag hoort SnapKing of hij veroordeeld wordt

Tim van Teunenbroek, ook wel bekend als vlogger SnapKing en DieTim, is door de ouders van de gehandicapte Jeroen voor de rechter gedaagd. De 21-jarige vlogger maakte een vlog van hun zoon Jeroen, een man met syndroom van Down, waarin te zien is dat hij wordt vernederd. Vandaag hoort SnapKing of hij veroordeeld wordt voor deze treitervlog. 

Vlog 2015

In 2015 verscheen Jeroen tegen zijn zin in, in een treitervlog van SnapKing. De treiterende vlogger overrompelde de 37-jarige Jeroen, die in een beschermende werkomgeving in een Zwolse supermarkt werkt, met een draaiende camera die hij om hem richtte. De vlogger wilde een reactie uitlokken en dat lukte hem. In de video is tot groot leedvermaak van zijn volgers te zien hoe de geschrokken man schreeuwend wegloopt. De reactie van de man verscheen in een filmpje op Snapkings YouTubekanaal en verscheen later ook op Dumpert. De pijnlijke video werd een internethype onder scholieren.

Pestvideo’s

Jeroens ouders besloten de vlogger voor het recht te slepen voor belediging. De ouders hopen dat de rechtbank uitspraak doet tegen dergelijke pesterige video’s. “Wat voor straf de vlogger eventueel krijgt, is niet het belangrijkst”, laten de ouders weten aan RTL Nieuws. “Dat is niet waar het ons om gaat. We hopen wel dat de rechtbank uitspraak doet. We hopen dat hij bepaalt dat het maken en verspreiden van zulke video’s strafbaar is.” Een oprecht excuus van de vlogger zouden Jeroens ouders waarderen, maar daar rekenen ze niet op. “Hij heeft daar al heel lang de tijd voor gehad, dus ik verwacht niet dat daar nog verandering in komt. Waar het ons om gaat, is dat hier aandacht voor komt.” Wel maakte de vlogger middels een YouTubefilmpje zijn excuses aan zijn volgers.

SnapKing afwezig

In januari was de eerste zitting gepland, waar de vlogger niet kwam opdagen. Twee weken later was hij wederom afwezig. De zaak werd uitgesteld omdat de verdachte recht heeft op verdediging, zo legde de politierechter uit. Vanmiddag doet de rechter uitspraak over de zaak.

Bron: AD, Bright | Beeld: RTL Late Night