35.000 sokken voor Alzheimer-onderzoek verloren door grote brand

De sokken voor het Alzheimer-onderzoek zijn in vlammen opgegaan

De volledige voorraad van Alzheimer SOCKS is door een grote brand in Molensgraaf in vlammen opgegaan. De campagne met sokken werd ontwikkeld om Alzheimer en andere vormen van dementie meer bespreekbaar te maken. Het uiteindelijke doel van de campagne was om geld in te zamelen voor Alzheimer-onderzoek.

De grote brand ontstond in een van de magazijnen waar alle sokken lagen opgeslagen.

Alzheimer-onderzoek

De gehele voorraad sokken die bij de brand verloren is gegaan, zou uiteindelijk zo’n €280.000 voor het Alzheimer-onderzoek moeten opleveren. “We hebben een jaar lang keihard gewerkt aan de campagne van Alzheimer SOCKS 2018 om in september en oktober zoveel mogelijk sokken te verkopen”, zegt initiatiefnemer Tjon Chen tegen Editie NL. “Door deze brand zijn we in één klap een gigantisch bedrag voor onderzoek verloren. Dat komt heel hard aan.”

Nieuwe sokken

Er is besloten om toch nog geld op te halen voor de ziekte door een nieuwe oplage sokken te produceren. De mensen die alsnog een paar sokken bestellen, kunnen er vanuit gaan dat ze in november thuis bezorgd worden. De directeur van Alzheimercentrum Amsterdam heeft laten weten nog het volste vertrouwen te hebben in deze campagne en dat deze editie van Alzheimer SOCKS alsnog een succes gaan worden.

Bekijk hier de website van Alzheimer SOCKS. Het is mogelijk om de sokken alvast te pre-orderen. 

Lees ook: Nieuwe oogtest doet twijfelen: zijn deze vlakken blauw of groen?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pxhere