Sonja Bakker over laatste moment vader: ‘Iedereen stond in een kring om hem heen, dat wilde hij zo’

Sonja Bakker

Sonja Bakker verloor haar vader Theo vorige week vrijdag

Na een ziektebed van ruim een jaar is de vader van Sonja Bakker vorige week vrijdag op 76-jarige leeftijd heengegaan. In een gesprek over het grote verlies spreekt de 45-jarige lovend over haar vader en over hun laatste moment samen. 

Leven met darmkanker

Het behandelteam gaf de vader van Sonja ruim een jaar geleden nog maar een paar weken, hoogstens een paar maanden te leven. Tegen alle verwachtingen in leefde Theo nog ruim een jaar met darmkanker, maar het verdriet dat zijn verlies met zich meebracht is daarom niet minder. In een gesprek met Privé vertelt Sonja over haar vader, hun laatste moment samen en hun hechte band.

Laatste moment

“Het was mooi, maar toch zijn we gebroken”, vertelt Sonja over het overlijden van haar vader. Theo wilde zelf bepalen wanneer zijn laatste momenten van zijn leven waren en koos voor euthanasie. “De laatste nacht hebben we met elkaar doorgebracht. Iedereen stond in een kring om hem heen. Mijn zus Tjitske, de kinderen, we waren er allemaal bij. Dat wilde hij zo.”

Grootste fan

Genieten van het leven stond bij Theo hoog in het vaandel. “Hij was nog lang niet klaar op deze wereld. Het leven vieren was zijn motto en dat heeft hij gedaan. Hij heeft nog een tijdje kunnen genieten van zijn familie en dit was het dan. Mijn grootste fan is heengegaan.”

Lees ook: Foto’s nieuwe huis Akwasi gedeeld op Facebook: ‘Dit is toch niet normaal’

Bron: Privé | Beeld: ANP, Edwin Janssen