Sonja Bakker vertelt openhartig over scheiding: “Ik ben sterk genoeg om van mezelf te houden”

Het stel was nooit officieel getrouwd

Sonja Bakker (42) maakte begin augustus bekend dat ze ging scheiden van haar echtgenoot Jan Reus. Ze is blij dat ze die keuze eindelijk durfte te maken. Ze zegt opgelucht te zijn. 

Ze zou alleen veel gelukkiger zijn.

Opgelucht
“De liefde is weg, maar de liefde voor mezelf is gebleven”, vertelt ze aan Fred Leer in een filmpje voor zijn YouTubekanaal. “De koek was op. Er waren dingetjes waarvan ik denk: ik heb het leuker als ik alleen ben.” De gewichtsconsultente zegt vooral ‘opgelucht’ te zijn. Ze heeft een tijdje gedacht dat ze het misschien wel fout deed, maar daar kan ze overheen stappen. “Ik doe niks fout. Ik kan in de spiegel kijken naar mezelf en zeggen: Son, je bent de moeite waard.”

Rouwfase
Ze zit nu naar eigen zeggen in een ‘rouwfase’. “Maar ik ben sterk genoeg om van mezelf te houden. Daarvoor ben ik dankbaar en trots op mezelf.” De dieetboekenauteur heeft inmiddels haar ex-man uitgekocht uit hun grachtenpand in Amsterdam, staat genoemd in de akte van verdeling. Hoeveel geld ze ervoor betaalde, is nog niet bekend.

Nooit getrouwd
Jan en Sonja waren sinds 2013 ‘getrouwd’. Officieel hebben ze de ceremonie nooit gedaan. In 2013 ging het stel voor een ‘huwelijk’ naar Ibiza, maar het ja-woord is nooit echt gevallen. “Het was een drie dagen durend feest dat ze volgend jaar wilden gaan overdoen. Maar tot een echt jawoord én een trouwboekje, is het nooit gekomen”, vertelde een van de gasten aan roddelblad Privé. Het stel zou enkel een samenlevingscontract hebben laten opstellen.

Dit later nog eens lezen? Pin het op Pinterest!

Bron: Telegraaf, Nu.nl | Beeld: video stil