Spinnen buiten de deur houden is kinderspel met deze trucs

spinnen

Spinnen zijn nuttiger dan je denkt

Spinnen, je houdt van ze of je brandt je huis bijna af als je eentje ziet. Een middenweg zien we niet zo vaak. Als jij tot de laatste categorie behoort, dan heb je zeker wat aan deze tips en trucs. Zo zie je ze deze herfst niet zo vaak en hebben zij ook wat meer rust. Houdt alleen wel in gedachten dat spinnen ongevaarlijk zijn voor jou en ze zelfs heel nuttig kunnen zijn.

Maar ze zijn ook eng, dat snappen we.

Geen spinnen?

Je denkt misschien dat spinnen er alleen in het najaar zijn, maar wie dat denkt komt van een koude kermis thuis. Spinnen zijn er namelijk altijd. Het is alleen wel zo dat ze in het najaar veel zichtbaarder zijn, omdat ze op zoek gaan naar een partner en ze dan weer uit hun holletjes komen kruipen. Voordat we je blij maken met een spinloos huis, moeten we daar een kanttekening bij zetten. Er is namelijk geen enkel huis dat volledig spinloos is. Wees daar trouwens ook blij om, want dankzij spinnen heb jij veel minder last van andere insecten en ze kunnen zelfs een plaag voorkomen! Maar je kunt het aantal (zichtbare) spinnen wel drastisch verminderen met deze tips.

Op zoek naar gaten

Spinnen kruipen door de kleinste gaatjes je woning binnen. Zoek daarom naar gaatjes in en om je kozijnen en maak die dicht met bijvoorbeeld montagekit. Zo maak je het voor spinnen een stuk moeilijker om je huis in te komen.

Pepermunt en citroen

Onze achtpotige vriendjes hebben een hekel aan pepermunt en citroen. Doe daarom wat pepermuntolie in een sprayflacon en verdun dit wat met water. Spray lekker even in het rond. Je huis ruikt nu niet alleen naar vers gepoetste tandjes, maar je hebt ook minder last van spinnen. Wil je het ze nog moeilijker maken, smeer dan je kozijnen ook even in met citroensap.

Lokken

Wil je spinnen liever alleen achterin de tuin waar jij toch niet komt? Zorg er dan voor dat het hier lekker donker is. Deze geleedpotigen houden namelijk echt intens van donkere rustige plekjes. Doe dit natuurlijk wel zo ver mogelijk van je huis af, zodat ze niet alsnog je huis binnen kruipen.

Netjes

Spinnen houden van -voor jou- moeilijk begaanbare en zichtbare plekjes. Zorg er dus voor dat je huis netjes is en je niet te veel spullen hebt rondslingeren. Achter die spullen kan dan zomaar een spin(netje) gaan zitten. Goed excuus om je huis goed op te ruimen, toch?

Lees ook: Dit is de angstaanjagende reden dat je een wesp beter niet kunt doden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere