Welke spullen je wel en niet in je garage moet bewaren

Velen gebruiken garages om spullen op te bergen die niet in huis passen, maar niet elk huishoudelijk item past er

De nieuwjaarsschoonmaak is in menig huishouden weer in volle gang, maar vergeet je niet om ook je garage aan kant te maken? Hoewel je garage een mooie plek is om spullen op te bergen die niet meer in huis passen, kun je bepaalde spullen er beter niet bewaren.

Wat je wél in de garage (of schuur) kunt bewaren:

Autospullen

Nummer 1 op deze lijst zal wel geen grote verrassing zijn: autobenodigdheden kun je prima in de garage bewaren. Denk aan ruitenwisservloeistof, olie, reservebanden of dakdragers. Laat je garage het toe? Hang grote dingen zoals dakdragers dan op, zodat je de vloer vrijhoudt om daar je auto te parkeren.

Tuingereedschap

De garage is een perfecte plek om spullen te bewaren die je in de tuin, of simpelweg buiten, gebruikt. Schoppen, slangen, grasmaaiers, bloempotten en tuingereedschap kun je er dus prima bewaren.

Buitenspeelgoed

Nogmaals: kun je het buiten gebruiken? Dan kun je het prima in de garage bewaren. Het buitenspeelgoed van de kinderen kun je er dus goed bewaren. Denk hierbij ook aan zwembadaccessoires, tuinmeubeltjes of simpele spullen zoals voetballen.

Overige

We zeiden het net al: in huis heb je niet altijd alle plek die je zou willen hebben. Daardoor eindigen bepaalde spullen die je normaliter in huis zou bewaren ook weleens in de garage. Op zich kan het best, mits het stevige, weerbestendige objecten zijn. Papieren documenten kun je er dus beter niet bewaren. 

Wat je beter níet in de garage kunt bewaren:

Gevaarlijke stoffen

Velen bewaren gevaarlijke, brandbare stoffen in hun garage, want ja, waar moet je er anders mee naar toe? Het beste kun je dingen als propaantanks – of andere dingen die kunnen lekken en ontbranden – buiten de garage bewaren, in een goed geventileerde ruimte. Bewaar je benzine in je garage? Zorg er dan voor dat het in een geschikte jerrycan wordt bewaard en zet het uit de buurt van ontstekingsbronnen. Heb je iets in je garage staan dat makkelijk vlam kan vatten en gebruik je het al langere tijd niet meer? Gooi het dan op de juiste manier weg.

Dingen die insecten of ongedierte aantrekken

In menig garage tref je nogal eens insecten en ongedierte aan, zelfs als je nog zo je best hebt gedaan om alle gaten te dichten. Lok ze niet je garage in door er spullen te bewaren waar ongedierte en insecten dol op zijn. Bewaar er dus geen oude doeken, kleding, boeken, brandhout of andere papieren. Heb je huisdieren? Zorg er dan voor dat je verpakkingen voor huisdiervoeding goed zijn afgesloten.

Waardevolle en breekbare spullen

Zou je bepaalde waardevolle spullen niet bewaren in de kofferbak van je auto? Bewaar het dan ook niet in de garage. Zelfs in redelijk warme garages wordt het koeler en vochtiger dan in je huis en niet alle spullen kunnen goed tegen de koud of een vochtige omgeving. Bewaar bovendien ook geen waardevolle spullen in je garage, want dieven kunnen hier makkelijker inbreken dan in je huis.

Lees ook: Man bouwt garage om tot volledig huis voor zijn moeder

Bron: The Spruce | Beeld: Unsplash, Bruce Mars