In deze stad wordt volgend jaar het Eurovisiesongfestival georganiseerd

De eer om het songfestival te organiseren is naar deze grote stad gegaan

Nederland is al enige tijd in de ban van het Eurovisiesongfestival. Want welke grote stad mag volgend jaar het zangfestijn organiseren? Het ging de laatste dagen nog tussen de steden Maastricht en Rotterdam. De organisatie heeft het zojuist bekend gemaakt: aan Rotterdam de eer om het songfestival in 2020 te organiseren!

Deze stad zal volgend jaar in het teken staan van het Eurovisiesongfestival 2020.

Rotterdam of Maastricht?

Afgelopen week was er nog een hoop commotie rondom het songfestival. Op de officiële site van het Eurovisie songfestival was namelijk een aparte pagina aangemaakt voor de stad Rotterdam. Op deze pagina was te lezen dat het bekende festival in Rotterdam Ahoy wordt gehouden en dat het door de NPO op tv wordt uitgezonden. Ook werden producers en regisseurs benoemd op de pagina: Sietse Bakker, Inge van de Weerd, Marnix Kaar en Marc Pos zouden deze eer krijgen. Deze pagina verscheen echter een paar dagen voor de officiële bekendmaking al op de website. 

Mock-up

Sietse Bakker sprak een aantal dagen eerder nog met RTL Boulevard en vermoedde dat het om een neppe pagina op de site van het songfestival ging. “Het zal wel weer een mock-up zijn. Ik heb een paar weken geleden ook al zoiets voorbij zien komen”, zei hij daarover. Ook voor Maastricht was een aparte pagina aangemaakt, hier stond echter geen informatie op. Ook kwam deze link niet overeen met de link van de pagina’s van vorig jaar of het jaar daarvoor. Later werd ook de pagina van Rotterdam van de site gehaald. 

Eurovisiesongfestival 2020

Ondanks alle sensatie voor de bekendmaking de afgelopen weken, is het nu dan toch echt duidelijk: Rotterdam is de stad waar we volgend jaar heen moeten om het songfestival te aanschouwen! De organisatie maakte dit nieuws zojuist bekend door de NPO, NOS en AVROTROS en de officiële Eurovision-kanalen. In mei 2020 vindt de 65e editie van het Eurovisiesongfestival plaats. 

Lees ook: Eva Jinek heeft wel oren naar presenteren Eurovisiesongfestival

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Eurovision | Beeld: Videostill, YouTube