Steenrijk, Straatarm: Age ontroert kijkers met zijn bijzondere verhaal

Steenrijk Straatarm Age

De positieve Age maakt veel los bij de kijkers van Steenrijk, Straatarm

In het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm ruilen twee gezinnen een week lang van leven. Dit keer was het de beurt aan de familie Kreutz, die een week lang ruilde met de levensgenieters Eric en Marion. Het arme gezin bleef deze aflevering dan ook niet op Nederlandse bodem en vertrok voor een week naar de prachtige vakantiewoning van Eric en Marion in Frankrijk. Echter, het was het aangrijpende verhaal van vader Age die veel kijkers met tranen in de ogen achter liet.

Age werd op 18-jarige leeftijd slachtoffer van zinloos geweld en heeft daarbij ernstige hersenschade opgelopen.

Langs de vuilstort

Het samengestelde gezin, de familie Kreutz, bestaat uit vader Age, moeder Silvia en hun twee kinderen Erik en Lana. De familie heeft het niet breed en moet van 100 euro in de week rondkomen. Geld voor leuke uitstapjes is er niet. De familie gaat zelfs elke woensdag langs de vuilstort met een bakwagen om wat mooie spullen in huis te halen. “Mijn kleding komt soms ook van het grofvuil. Want dan geef ik het geld liever aan mijn kinderen, dan dat ik het aan mijzelf geef”, legt Age uit.

Zinloos geweld

Het verleden van Age is wat de kijkers lijkt aan te grijpen. Wanneer hij achttien jaar oud is en geniet van een avondje stappen, wordt Age slachtoffer van zinloos geweld. Hij heeft hierdoor een hersenbeschadiging opgelopen en kan hij niet meer lezen of schrijven. Moeder Silvia werkte altijd fulltime, maar tijdens de zwangerschap van haar dochter werd haar contract niet verlengd en zit ze nog altijd zonder baan. Alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat het gezin in flink wat geldproblemen terecht is gekomen.

Rijk en arm

Om alle zorgen te vergeten, reist de familie Kreutz af naar het prachtige Frankrijk. Ze ruilen met de levensgenieters Eric en Marion. Samen hebben ze in Frankrijk twee villa’s omgetoverd tot luxe vakantiehuis en drie gîtes. Dankzij hun goede investeringen is het stel financieel onafhankelijk en genieten ze van het leven dat Frankrijk te bieden heeft. Age laat zich uit over het rijke gezin: “Het is hard werken om zo rijk te worden.” De familie krijgt in Frankrijk een budget van 1500 euro om in een week te besteden. Het allerbelangrijkste van deze week volgens vader Age: de kinderen gelukkig zien. Uitstapjes naar een pretpark en nieuwe schoenen, niets is te gek. De kijkers spreken vol lof over het arme gezin op Twitter.

Hele aflevering van Steenrijk, Straatarm terug kijken? Klik hier.

Lees ook: Op deze dag is Martien Meiland te zien als presentator van Cash or Trash

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: SBS6, Twitter | Beeld: Videostill hier