‘Steenrijk, Straatarm’ zorgt voor emotionele reacties

steenrijk straatarm

‘Een van de mooiste afleveringen’

Gisteravond stonden in het populaire programma Steenrijk, Straatarm weer twee totaal verschillende families centraal. Het contrast tussen de rijke Steven en Ruud en de arme Mireille en Amerentia was groot. De aflevering was volgens de reacties dan ook een regelrechte tranentrekker.

Emotionele aflevering

In elke aflevering van Steenrijk, Straatarm wordt maar weer pijnlijk duidelijk hoe moeilijk je het in Nederland kunt hebben als je arm bent. De kloof tussen rijk en arm is groter dan ooit. Gisteravond kwam in het populaire programma de familie van Mireille en dochter Amerentia aan bod. Zij overleven op ongeveer €70 per week. Daar tegenover stond het stel Steven en Ruud. Zij wonen in een penthouse van 300 vierkante meter en geven elke week ongeveer €2000 uit. Alsof dit verschil nog niet schrijnend genoeg was, deed Mireille een schokkende onthulling.

‘Ze merkt het wel’

Mireille vertelt dat het noodlot ongeveer zes jaar geleden toesloeg: ze blijkt ongeneeslijk ziek. Bij de moeder wordt leukemie vastgesteld, en ze heeft een levensverwachting van ongeveer tien jaar. Ze vertelt huilend over de impact op dochter Amerentia. “Je probeert voor haar groot te zijn, maar ze merkt het wel”, aldus Mireille.

Emotionele reacties

De aflevering maakt duidelijk wat los bij de kijkers. Op Twitter regent het emotionele reacties:

Tussen alle reacties zijn bovendien ook nog enkele tweets te vinden van Ruud Schepers zélf. Hij voelt de emoties ook duidelijk, en schrijft: “Dit was de gekste, mooiste, verdrietigste, grappigste week ooit! De dames Dubbeldam blijven voor altijd in ons hart.” Ook bedankt hij kijkers voor de lieve reacties. Bovendien blijft het voor veel twitteraars niet alleen bij mooie woorden. Zo hebben Ruud en verschillende anderen ook al een donatie-actie gedeeld.

Lees ook: ‘Kopen zonder kijken’-stel krijgt veeg uit de pan van Bob Sikkes

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill