Kijkers ‘Steenrijk, Straatarm’ vol lof over prachtig einde voor arm gezin

steenrijk straatarm kijkers arm gezin

Er stond de familie Zark een grote verrassing te wachten aan het einde van het programma

Twee families ruilden gisteravond in een nieuwe aflevering van Steenrijk, Straatarm een week lang van huis, budget en leven. De familie Rouw, bestaande uit vader Vasco, zijn vriendin Tamara en de twee kinderen van Vasco, wonen in een vrijstaande woning in Emmen. Het gezin ruilt een week lang met de familie Zark. De alleenstaande vader Daniël en zijn dochter Naomi en Tyjo stellen hun kleine, maar gezellige appartementje in Assen beschikbaar.

De verschillen tussen rijk en arm zijn in het programma goed te zien.

Straatarm

Omdat Daniël in 2013 zijn rug heeft gebroken door een epileptische aanval in bed, is het voor de alleenstaande vader lastig om werk te vinden. Het zou hem een jaar lang de tijd kosten om weer te kunnen lopen, maar dankzij zijn grote doorzettingsvermogen maakte Daniël een wonderbaarlijk snel herstel. Zijn epileptische aanvallen zijn inmiddels onder controle, maar hij wordt nog vaak vanwege zijn rug afgekeurd. De opgelopen schulden van de afgelopen jaren zijn inmiddels gelukkig afbetaald. Om niet verder in de schulden te raken moet de familie Zark rondkomen van 70 euro in de week.

Steenrijk

Een groot verschil met de familie Rouw. Vasco verdiende op jonge leeftijd al behoorlijk wat geld met het maken van games. Door slimme investeringen te doen in de jaren die volgden, is het Vasco gelukt om als miljonair door het leven te gaan. Uit een eerder huwelijk heeft hij twee kinderen en verwacht hij nu met zijn vriendin Tamara een derde kindje. Nu de families een week van budget ruilen, moet de familie Rouw met de 70 euro rond zien te komen en krijgt de familie Zark maar liefst 2000 euro tot zijn beschikking.

Grote verrassing

Het valt de kijkers van Steenrijk, Straatarm vooral op hoe de familie Zark geniet van hun tijd in Emmen. Voor de kinderen is niets te gek en eindelijk kan er nieuwe kleding voor ze gekocht worden. Na een enerverende week ontmoeten de families elkaar en stellen ze elkaar vragen over hoe de week voor hen verlopen is. Het blijft echter niet alleen bij dit gesprek, want buiten heeft de familie Rouw nog een prachtige verrassing voor Daniël, namelijk een nieuwe auto. Daniël is zichtbaar geëmotioneerd en kan zijn tranen niet meer bedwingen. “Je hebt het echt verdiend. Als je positief in het leven staat, gebeuren er positieve dingen”, laat Vasco hem weten. Het enige wat Daniël nog weet uit te brengen is ‘wauw’. Kijkers laten zich uit op Twitter over de hartverwarmende actie van de familie Rouw.

Hele aflevering van Steenrijk, Straatarm terugkijken? Klik hier.

Lees ook: Kijkers Chateau Meiland ontroerd door vertrek Caroline

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: SBS6, Kijk.nl