Stefano Keizers ontregelt uitzending Op1: ‘Is dat vervelend?’

Stefano Keizers

‘Je plakt jezelf toch niet vast zometeen?’

Gover Meit, beter bekend als Stefano Keizers, was gisteravond te gast bij Op1. De cabaretier zat aan tafel om te vertellen dat hij meer wil zijn dan zijn alter ego. Ook ontstond er wat onrust als Stefano tijdens het interview plotseling opstaat van zijn stoel…  

Artiestennaam

“Ik voel dat ik langzamerhand verander in een cabaretier die elke twee jaar een andere voorstelling maakt en in een soort keurslijf terecht kom”, legt Gover uit. Volgens zijn Gover en Stefano andere mensen. “Stefano Keizers is alleen een artiestennaam geweest, maar wel eentje die meer geworden is dan ik had gedacht.” Als Stefano zit hij aan zijn ‘zakelijke plafond’, vervolgt hij. Hij trekt geen volle zalen omdat hij nogal experimenteel is. Daarom heeft hij besloten andere dingen te gaan doen. “Aan de naam Stefano Keizers hangt een stigma vast dat ik een lollige man ben en dat ik altijd maar op zoek ben naar een grap. Ik wil eigenlijk ook de serieuze kant van het leven gaan belichten. Ik wil ook gaan acteren en wil ook zeker veel meer concepten gaan maken, ook in het theater maar niet als een onemanshow.”

Zitten en praten

Tijdens het gesprek ontregelt Stefano de uitzending nog enigszins door tijdens een groot deel van het interview te gaan staan. Dit doet hij naar eigen zeggen omdat hij ‘het een beetje zat is dat er zo veel televisie wordt gemaakt met mensen die alleen maar zitten en praten’. “Dit vindt men altijd heel vervelend als ik iets onvoorspelbaars doe, zodat mogelijk besloten wordt: bel hem maar niet meer, want hij staat weleens op aan een tafel.” Presentatrice Carrie ten Napel was inderdaad niet blij met deze actie.

“Je plakt jezelf toch niet vast zometeen?”, grapt presentator Charles Groenhuijsen. Maar dat was niet zijn plan. Hij wil laten zien dat het leven maakbaar is en legt uit dat hij graag opvalt – wat wederom is gelukt. “Blijf je nou echt de hele tijd staan?”, vraagt Carrie vervolgens licht geërgerd. “Is dat vervelend?”, vraagt Stefano. “Ja, ik zou toch weer gaan zitten. Of vond jij het fijn?”, vraagt ze aan Charles. “Het maakt mij niet uit”, reageert hij.

Staande ovatie

“Ik wil mezelf eigenlijk ook wel een keertje een staande ovatie geven”, gaat Gover verder. “Omdat ik eigenlijk vind dat wat ik de afgelopen jaren heb gedaan, dat dat echt geweldig is. Dat klinkt heel arrogant, maar ik vind mezelf juist totaal niet geweldig. Ik vind mezelf allesbehalve een genie. Ik vind het bijzonder hoeveel er heeft kunnen gebeuren in de zeven jaar dat ik Stefano Keizers ben geweest. Daar wil ik aan het einde van die rit ook even bij stilstaan.” Na dit betoog vraagt Carrie nogmaals: “Wil je gaan zitten voor mij? Dat praat zo veel lekkerder.”

Lees ook: Komiek Stefano Keizers stopt met optreden

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress