Hilarsich: dit zegt het sterrenbeeld van je hond over z’n karakter

Wat is het sterrenbeeld van jouw hond?

Het hebben van een hond is fantastisch en elke hond heeft ook weer een eigen persoonlijkheid. De één is verlegen, de ander is druk en weer een andere hond ligt het liefst de hele dag lui in z’n mandje. Natuurlijk hebben veel karaktereigenschappen van honden te maken met hun ras, maar wist je dat ook honden een sterrenbeeld hebben? 

Dus, ga even na; wanneer is jouw Rakker jarig? Dít vertelt ‘t je over zijn persoonlijkheid!

Ram (21 maart – 20 april)

Honden met dit sterrenbeeld zijn vrolijk, energiek en ze houden ontzettend van aandacht, knuffelen en geaaid worden. Ze zijn bepaald niet verlegen en zullen niet snel terugdeinzen voor andere honden of  mensen. Onterechte bestraffing vinden ze lastig, het kan ook een flinke kluif zijn om ze goed te laten gehoorzamen. Een consequente aanpak en training is essentieel.

Stier  (21 april t/m 21 mei)

Dit zijn rustige, geduldige en bescheiden dieren. Ze kunnen aanvankelijk wat verlegen zijn, maar als je hun vertrouwen eenmaal hebt gewonnen dan heb je een vriend voor het leven. Deze hond zal je dan nooit meer vergeten en voor je door het vuur gaan! De Stier-hond houdt van buiten spelen, maar zijn over het algemeen genomen eerder kalm dan speels. Ze zijn gek op eten dus wees alert op overgewicht.

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Deze honden zijn erg energiek en nieuwsgierig. Ze zijn altijd op zoek naar aandacht en contact en kunnen daardoor veel blaffen. Ze zijn slim en het is belangrijk om ze genoeg uit te blijven dagen en te prikkelen. Ze vinden het vreselijk om alleen te zijn en kunnen zich dan vreselijk eenzaam voelen, dus neem je hond gezellig mee als je ergens heengaat. Doordat deze lieverds zo van gezelschap houden, kunnen ze goed omgaan met andere mensen of honden.

Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Dit zijn vriendelijke en vrolijke honden, maar ze zijn wel gevoelig. Harde geluiden, felle lampen en onverwachte bewegingen; ze kunnen er niet zo goed tegen. Doordat ze snel van hun apropos zijn houden ze van een rustige en stabiele omgeving waar ze zich veilig kunnen voelen. Honden met dit sterrenbeeld willen graag alle aandacht voor zichzelf en zijn geen fan van andere dieren in huis. Ze hebben vaak last van een gevoelige maag, dus pas op met wisselen van voer!

Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

De Leeuw is een trotse en rustige hond die gek is op aandacht. Het is een geboren leider, die andere honden goed aanvoelt. Leeuw-honden zijn dol op kinderen en zijn heel beschermend ingesteld, ze hebben bovendien een erg goed geheugen. Pas op, want een Leeuw is dominant en zal snel geneigd zijn de machtsverhoudingen op de proef te stellen. Zorg er wel voor dat ‘ie weet wie de baas is.

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Deze honden zijn echte maatjes. Ze voelen goed aan hoe jij je voelt en passen zich hierop aan. Als jij je niet helemaal top voelt of ziek bent, dan doen ze er alles aan om je op te vrolijken. Ze zijn heel bescheiden en zijn graag op zichzelf, hierdoor zullen ze soms niet erg enthousiast reageren als je thuiskomt. Dit betekent niet dat ze niet gek op je zijn. Ze liggen graag uren bij je op de bank terwijl jij een boek leest of televisie kijkt.

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Deze sterrenbeelden houden van aandacht en zijn heel sociaal. Ze zijn gevoelig en voelen stemmingen heel goed aan, hierdoor kunnen ze ook snel van slag raken door een gespannen sfeer in huis. Weegschalen voelen zich het best als de sfeer om hun heen prettig en gezellig is. Ze houden ook niet zoveel van alleen zijn, zet daarom altijd even een muziekje aan als je weggaat. Deze honden zijn erg slim en gehoorzaam, dus je leert ze makkelijk nieuwe commando’s aan.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Deze loyale en nieuwsgierige hond kan aanvankelijk wat wantrouwend zijn. Als ze je echter eenmaal kennen en als je het vertrouwen gewonnen hebt, beschermen ze je met hun leven. In deze waaksheid kunnen ze soms doorslaan, probeer wel je hond te leren dat niet iedereen vijandige intenties heeft. Ze hebben veel opgekropte energie, zorg er daarom voor dat ze regelmatig lekker kunnen rennen.

Boogschutter  (23 november t/m 22 december)

Dit is een bijzonder enthousiast dier, ze willen je altijd opvrolijken en zijn meestal een beetje gek. Het lijkt soms alsof ze niet doorhebben wat er om hun heen gebeurt, maar het zijn zeker geen domme honden. Wanneer ze echt enthousiast raken kunnen ze soms een tikje te wild worden, hierom zijn consequente regels heel belangrijk. Ze zijn gelukkig wel goed in het opvolgen van commando’s!

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Deze honden blijven lang speels en ze kunnen zichzelf dan ook goedvermaken. Ze zijn wat traag met leren, maar als je geduld hebt lukt het wel. De honden zijn erg loyaal naar hun gezin. Ze waarderen baasjes met geduld en geven veel liefde daarvoor terug. Ook zijn het ideale vrienden voor jouw kinderen. De Steenbok is een hond die hard werkt en houdt van bergtochten of andere activiteiten waarbij uithoudingsvermogen voor nodig is. Soms is het moeilijk om een Steenbok te benaderen als je de hond niet goed kent.

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Dit dier is lief en vriendelijk, vooral naar kinderen. Ze zijn intelligent en makkelijk te manipuleren, desondanks duurt het lang voordat ze commando’s onder de knie hebben. Wees geduldig bij het opvoeden van je hond, hoe meer druk je op je Waterman zet, hoe meer hij zich zal verzetten. Watermannen zijn erg nieuwsgierig en willen graag zelf dingen uitzoeken. Ze zijn met iedereen bevriend, maar toch willen ze zelf graag uitkiezen met wie ze willen spelen. Deze hond kan goed rusten in zijn mand, alleen als ze te veel geaaid worden kunnen ze erg nerveus worden, daar houden ze niet zo van.

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Vissen zijn erg rustig en meegaand. Ze passen zich voortdurend aan aan hoe zijn baas zich voelt. Deze honden zijn enorm zorgzaam en willen graag hun baasje opvrolijken. Vissen hebben niet allemaal dezelfde manier van training nodig. Het is dan ook verstandig eerst goed te bedenken wat het beste bij jouw hond past. Vissen kunnen makkelijk op kleine ruimtes leven en kunnen wat langer alleen zijn. Ze passen niet goed bij een groot druk gezin.

Lees ook: Déze sterrenbeelden zijn het meest zorgzaam, zit die van jou erbij?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Libelle | Beeld Pexels