Deze sterrenbeelden kunnen het slechtst tegen de hitte

hitte

Sta jij er ook tussen?

Zelfs als je wél onder een steen leeft, kan het je niet zijn ontgaan: het is heet. Hitterecords worden verbroken en mensen trekken massaal naar het strand toe voor een beetje verkoeling. De een vindt het heerlijk, maar de ander verruilt momenteel de hitte het liefst voor de winter (wel een milde winter, uiteraard).

Deze sterrenbeelden trekken de hitte maar slecht.

Waterman

De Waterman ziet de hete zomer liever gaan dan komen. In de zomer wordt het weerbericht nauw in de gaten gehouden. Niet omdat deze mensen zo graag met warm weer naar het strand willen, maar omdat deze mensen zo graag wat koeler weer willen, zodat ze wat kunnen ondernemen. De Waterman zit namelijk niet al te graag stil, maar het warme weer dwingt je gewoon.

Weegschaal

De een maakt een toevlucht naar het strand, de ander gooit een flinke dosis ijsblokjes in zijn drankje, maar de Weegschaal – die niet al te best tegen de hitte kan – zoekt zijn heil in klagen. De Weegschaal moppert hartgrondig over de hitte en deelt graag niet meer van het netvlies af te branden details over waar het zweet langs stroomt. Maar na wat gemopper kan de Weegschaal er gelukkig weer tegenaan en is hij of zij weer de lieflijke persoon zoals je hem of haar kent.

Kreeft

Zomerse temperaturen? Prima, maar dan graag niet langer dan een dagje of twee. Overdag functioneert de Kreeft wel prima, maar de hitte heeft een groot nadeel: slapeloze nachten. Mensen met het sterrenbeeld Kreeft kunnen ontzettend slecht indutten tijdens tropische nachten en ook daarom zien deze mensen ook graag dat de zomer plaatsmaakt voor de herfst.

Tweelingen

Zweet dat overal uitbreekt, ijsjes die sneller smelten dan jij ze kunt eten, ventilatoren die vooral stof in je gezicht blazen en niet zozeer koele lucht. De warmte brengt heel wat nadelen met zich mee en dat zorgt ervoor dat Tweelingen wat humeurig kunnen worden.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn de grootste adrenaline-junkies

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash