Stewardess Sonna kent hoofdsteden niet in spelprogramma The Floor

The Floor

‘Bring it on’, zei de zelfverzekerde stewardess

In de populaire spelshow The Floor doen honderd quizfanaten een sprong in het diepe en nemen plaats op The Floor. Deze vloer bevat honderd gelijke vlakken voor honderd deelnemers met elk een eigen kenniscategorie. The last one standing gaat er uiteindelijk vandoor met een geweldige prijs van maar liefst €100.000.

The Floor

De bedoeling van de spelshow is dat honderd kandidaten het tegen elkaar opnemen om er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. Maar dat gaat niet zo makkelijk. Het is namelijk de bedoeling om de hele vloer te veroveren door tegen elkaar te battlen. Telkens wordt er een iemand uitgekozen die iemand anders van The Floor moet uitdagen. Zij spelen dan tegen elkaar in de kenniscategorie van het vlak van de uitgedaagde deelnemer. Degene die wint speelt de ander weg én wint dan ook meteen het vlak van de verliezer.

Bring it on

En dat er druk op je komt te staan als je uitgekozen of uitgedaagd wordt, bewees stewardess Sonna in de meest recente aflevering. De stewardess werd uitgedaagd door Stan, die als tactiek had om een groot deel van The Floor te veroveren. De master-student legt uit dat hij Global business en sustainability studeert, en heel eerlijk: wij zouden er ook niet van schrikken als onze kennisspecialiteit hoofdsteden was.

Als presentator Edson da Graça Sonna aanspreekt op haar baan reageert de 32-jarige stewardess heel erg enthousiast.  “Ik vlieg de wereld rond”, zegt Sonna met een lach op haar gezicht. Als Edson haar vraagt naar haar categorie vertelt ze dan ook: “Ik weet veel van de wereld. Ik ben ook op veel plekken geweest, dus bring it on“, zegt ze zelfverzekerd.

Zenuwen

Maar als het spel eenmaal begint, lijken de zenuwen toch de overhand te nemen. De stewardess kan namelijk maar een karig aantal hoofdsteden benoemen, en dat terwijl haar tegenstander Stan ze binnen no-time opnoemt. “Sonna, je vloog erin”, zegt Edson als het spel is afgelopen. “Ja, maar ik vlieg er ook net zo hard weer uit”, antwoordt Sonna. “Denk je dat je nog op je werk mag komen?”, grapt Edson. Maar daar is Sonna niet zo bang voor. “Ja tuurlijk. Zolang ik weet waar ik naartoe vlieg, dat is belangrijk genoeg.”

Lees ook: Mede door ongelukken heel wat vertragingen en drukte op de weg

Bron: RTL, Broadcast Magazine | Beeld: Videostill RTL