Stop nú met deze gevaarlijke gewoonte om brand in je huis te voorkomen!

 

Dit doen we allemaal wel eens…

We zijn blij met de brandweer, maar liever zien we ze niet in ons huis. Toch zijn er dingen die we doen die we beter kunnen laten als we geen brand in ons huis willen. Het is natuurlijk heel lastig om een gewoonte te doorbreken, maar de gewoonte die we hier beschrijven levert écht een groot risico op.

Weglopen bij het koken is heel gevaarlijk: blijf voortaan bij je eten staan.

Weglopen bij het koken
Je herkent het vast: je staat te koken en herinnert je dat je even snel iets moet regelen op de computer. Je laat het eten dat op het vuur staat even alleen en daar bega je de fout. Het is hartstikke gevaarlijk om zomaar weg te lopen bij iets wat op het vuur staat te pruttelen. Een onbeheerd vuurtje kan namelijk in enkele seconden uitmonden in een gigantische vlammenzee. Dat wil je echt niet, dus blijf gewoon even bij het eten en schrijf datgene wat je moet doen even op voor later.

Steekvlam
Mocht je onverhoopt toch vlam in de pan hebben, onthoud dan dat je nooit water op het vuur mag gooien. Het vuur zal dan alleen maar een extreme steekvlam geven en doven. Het beste wat je kan doen is de deksel op de pan leggen en het gas laag te draaien. Laat het daarna even staan. Het vuur krijgt dan geen zuurstof meer en zal doven.

Dit is waarom je nooit water op het vuur mag gooien:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash