Storing: landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar

112 niet bereikbaar

Ook het meldkamernummer van de politie is buiten gebruik

Het noodnummer 112 is landelijk niet bereikbaar door een storing, zo is zojuist gemeld. Wie nu 112 belt, krijgt niets te horen. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar. “We komen zo snel mogelijk met meer informatie”, aldus de politie in Enschede. Hulpdiensten roepen massaal op om hulpverzoeken voorlopig via sociale media in te dienen. 

Wanneer de storing verholpen is, is nog onbekend.

Landelijke storing

Door een landelijke storing is het noodnummer 112 niet bereikbaar. Ook het meldkamernummer van de politie is buiten gebruik. Veel politieregio’s hebben vanwege de storing ‘grip 2’ ingesteld. Dat betekent dat er is opgeschaald tot een groot incident. Er wordt volop aan de storing gewerkt, zo laat onder andere de politie in Enschede weten op Twitter.


Sociale media

Verschillende agenten en politieteams roepen op om noodmeldingen tijdelijk via sociale media als Instagram, Facebook en Twitter te doen. Naast de hulpdiensten zijn ook verschillende gemeenten en bedrijven onbereikbaar. Vanuit het hele land komen meldingen binnen dat mensen niet kunnen bellen met hun mobiel of vaste telefoon. Wanneer de storing precies verholpen is, is vooralsnog onbekend.

Bron: Nu.nl, NOS | Beeld: Unsplash