Strenge schoolregels voor prins George: geen beste vriendje en strikte lunch

Het kroonprinsje mag geen beste vriend hebben op Thomas’s school

Elk liefhebber van het Britse Koningshuis zwijmelde vorige week weg bij de foto’s en video’s van prins George die door zijn vader naar school werd gebracht. Voor het jochie begon een nieuwe periode in zijn leven. Maar Thomas’s school heeft wel erg strenge regels waar George zich aan moet houden.

Het is streng, maar de reden erachter is erg slim.

Vrienden maken
Prins George heeft bijna alle harten gestolen, maar blijkbaar mag de prins niet zomaar de harten van zijn schoolgenoten veroveren. Tenminste, tot op zekere hoogte. Het is namelijk niet de bedoeling dat prins George een beste vriendje krijgt. Klinkt heel hard, maar er zit een slimme gedachte achter. Thomas’s vraagt dit niet alleen van George, maar van elk kind. Zo wil de school voorkomen dat er kinderen zijn die zich buitengesloten voelen.

Lief zijn voor elkaar
De school vindt het belangrijk dat iedereen lief is voor elkaar. Overal in de school hangen borden ‘be kind’ om de kinderen eraan te herinneren dat je elkaar goed moet behandelen. Daarnaast heeft de school ook regels voor verjaardagsfeestjes. Feestje houden? Prima. Maar als je niet alle kindjes uitnodigt voor je feestje, mag je de uitnodigingen niet uitdelen in de klas. Wederom wil de school voorkomen dat kinderen zich buitengesloten voelen.

Eten
In Engeland nemen de kids geen bammetjes in een broodtrommeltje mee naar school, maar eten ze daar warm. Bij Thomas’s krijgen ze niet zomaar iets voorgeschoteld, maar gaat het om een gastronomisch menu. Zo krijgen de kinderen verse soep, biologisch gestoomde groente, zalm en vers fruit.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: ElleBeeld: videostill