Ongelofelijk: déze bizarre en strikte regels worden aangehouden voor het huwelijk van prins Harry en Meghan

Deze regels voor hun huwelijk zijn allemaal nogal.. bijzonder

Dat het Britse Koningshuis in bepaalde reglementen nogal strikt kan zijn is bij de meesten vast bekend. Niet alle regels worden opgevolgd door prins Harry en Meghan Markle. Zo werd geadviseerd om oud-president Barack Obama en zijn vrouw niet uit te nodigen, maar heeft het stel ze tóch op de gastenlijst gezet. 

En wat er op het huwelijksmenu staat, moet zo langzamerhand wel bekend zijn. Queen Elizabeth heeft namelijk een aantal strikte regels als ze in het openbaar moet eten…

Schaal- en schelpdieren zijn verboden

Voornamelijk het voedsel dat geserveerd wordt tijdens hét huwelijk van het jaar zorgt al voor de nodige speculaties. Eén ding is zeker: schaal- of schelpdieren zijn niet toegestaan. Dit is regel nummer één van koningin Elizabeth. Schaal- of schelpdieren vergoten de kans op voedselvergiftiging, wat uiteindelijk kan zorgen voor vertragingen van koninklijke toeren en wat vervolgens de staat een hoop geld kan gaan kosten. Een nogal.. zakelijke beslissing dus.

24 uur van te voren

De tweede regel is dat het verboden is om 24 uur voordat je een koninklijke banket bijwoont, kruiden, uien en pepers nuttigt. Dit komt omdat royals niet willen ruiken dat je de afgelopen 24 uur hebt gegeten. Daarnaast gaat de assistent van de royals tien minuten voordat zij zelf arriveren bij een groot evenement rond met een schaal pepermuntjes, zodat de gasten fris voor de dag komen wanneer ze oog in oog staan met één van de koninklijke hoogheden.

Engelse pubs langer open

Tenslotte heeft minister van Binnenlandse Zaken, Amber Rudd zojuist bekend gemaakt dat alle pubs in Groot-Brittanië twee uur langer open blijven op 19 mei. In plaats van 23:00 sluiten de Engelse pubs nu om 01:00 op 20 mei. De reden hiervoor is omdat het huwelijk van prins Harry als een nationale feestdag wordt beschouwd. De Britse vereniging van pubs verwelkomt het besluit. Directeur Brigid Simmonds zegt dat dit besluit de Britten in staat stelt op een verantwoorde manier het glas te heffen op Harry en Meghan, terwijl het tegelijkertijd de pub- en biersector ten goede komt.

Lees ook: Kensington Palace slaat alarm na poederbrief voor Harry en Meghan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Shownieuws | Beeld: Commons Wikimedia, Mark Jones