Stroomstootwapen ingezet tegen agressieve demente man (73)

De politie heeft een stroomstootwapen ingezet tegen de bejaarde man

In een verpleeghuis in Rotterdam heeft de politie een stroomstootwapen ingezet om een agressieve, demente bejaarde man van 73 jaar in bedwang te krijgen. Het incident vond vorige week plaats in het verpleeghuis. Er werden medicijnen gebruikt om de man tot rust te laten komen, maar dit bleek niet te werken. 

In zijn agressieve bui had de man een tv vernield en wilde hij een raam kapot maken met een stuk metaal.

Gebruik van stroomstootwapen

Na deze agressieve uitspatting schakelde de hulpverleners van het verpleeghuis de politie in. De bejaarde man werd door de politie aangetroffen met bebloede handen. Er werd eerst door de politie geprobeerd om met de man te praten. Gezien de leeftijd van de bejaarde man was het geen wettelijke optie om pepperspray in te zetten om de man in bedwang te krijgen. Uiteindelijk werd de keuze gemaakt om een taser in te zetten, aangezien een wapenstok of politiehond averechts zou kunnen werken. Na het gebruik van de stroomstootwapen vingen de agenten de man op, legden hem op de grond en boeiden hem.

Verklaring

Korpschef Frank Pauw geeft na het incident de volgende verklaring af: “De politie koos voor het stroomstootwapen om zo min mogelijk letsel te veroorzaken. Maar nu blijkt mocht dat niet op die specifieke afdeling.” Een wet die in december is aangenomen door de Tweede Kamer verbiedt de inzet van een stroomstootwapen binnen GGZ-instellingen. Zowel de betrokken politieagent als het personeel wist dit volgens de politie niet. De familie van de man, de politie en de instelling zijn naar aanleiding van het incident met elkaar in gesprek.

Lees ook: Vijf fouten die iedereen maakt met de airco in de auto

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels