Suzan (van Freek) in tranen na cover Davina Michelle

Davina Michelle

Davina Michelle coverde één van hun hits in Liefde voor Muziek

Gisteravond is het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek begonnen – de Belgische tegenhanger van Beste Zangers. In de eerste aflevering stonden Suzan en Freek centraal. Davina Michelle coverde één van hun grootste hits, wat voor tranen zorgde bij Suzan. 

Liefde voor Muziek

In Liefde voor Muziek zien we niet alleen maar Belgische artiesten, ook Nederlandse acts zijn welkom bij onze zuiderburen. En dat zijn dit jaar niet de minste, namelijk Suzan en Freek en Davina Michelle. Verder zijn Camille, Pat Krimson en Loredana (van 2 Fabiola), Margriet Hermans, Koen Buyse (van Zornik) en Ozark Henry dit seizoen te zien.

Het concept van het programma is hetzelfde als bij Beste Zangers: elke week staat één van de artiesten centraal. De andere zingen covers van hun grootste hits en meest bijzondere liedjes. Suzan en Freek mochten de gloednieuwe reeks aftrappen en stonden gisteravond in de spotlights. Enne, net als in Nederland levert dit de nodige tranen op.

Tranen

Als íemand de muziek van Suzan en Freek goed kent, is het mede-Hollander Davina Michelle wel. De zangeres bracht het nummer Gold Plated Love ten gehore, een cover van de nummer 1-hit Goud. “Dit is het moeilijkste liedje dat ik het hele seizoen ga doen”, vertelt Davina voordat ze begint. En hoewel het origineel Nederlandstalig is, blijft dat iets spannends voor de zangeres. “Ik heb er een mengelmoesje van gemaakt tussen jullie en mij.”

Davina zingt de sterren van de hemel met het nummer dat deels Engels- en deels Nederlandstalig is. De cover raakt Suzan zelfs zo, dat ze haar tranen aan het einde niet meer kan bedwingen. Bekijk hieronder de volledige versie.

Een eer

“Als Davina Michelle op een paar meter afstand één van je liedjes voor je gaat zingen kan je niet veel anders dan janken. Ugly cry in 3, 2, 1…”, schreef Suzan voor de uitzending al in hun Instagram Stories. De cover viel niet alleen bij Suzan en Freek in de smaak, ook kijkers reageren lovend op ‘onze’ Davina. “Zij blaast iedereen daar naar huis. Wat een talent”, laat iemand weten. “Speechless“, “Wat een stem” en “Kippenvel”, klinkt het verder in de reacties. De zangeres laat zelf weten het ‘een eer’ te vinden dat ze het nummer heeft mogen zingen.

Liefde voor Muziek is elke maandag te zien bij de Belgische zender VTM. In Nederland kun je het programma (gratis) streamen via VTM Go. 

Lees ook: Suzan en Freek zaaien verwarring met ‘broer en zus’-foto

Bron: RTL Boulevard, YouTube VTM, Instagram @suzanenfreek | Beeld: Videostills YouTube VTM