Tahmina Akefi reageert op uitspraken Kees van der Spek

kees van der spek

Van der Spek noemde haar optreden sinds de dood van Peter R. de Vries ‘niet heel fris’

Eerder deze maand schreven we al dat Tahmina Akefi, de lange tijd geheime verloofde van Peter R. de Vries, binnenkort met een boek komt. Deze was ze samen met de overleden misdaadverslaggever aan het schrijven over hun relatie. Kees van der Spek, net als De Vries een misdaadverslaggever, had er deze week een aantal harde woorden over. Bij Shownieuws reageerde Akefi op zijn uitspraken.

Boek

Dit najaar komt Tahmina Akefi met een boek over haar relatie met Peter R. de Vries: Mijn Grote Liefde. Het was altijd het plan geweest om samen een boek over hun relatie uit te brengen, maar door de dood van De Vries is dit heel anders gegaan. Wel zijn enkele hoofdstukken in het boek geschreven door wijlen de misdaadverslaggever zelf.

Kees van der Spek

In de NPO Radio 5-podcast De Geboden van Slagter en Dresselhuys wond Kees van der Spek, een gewaardeerd collega en goede vriend van Peter R. de Vries, er geen doekjes om. “Het bijzondere is dat we haar tijdens al die jaren dat ze een relatie hadden, bijna niet gezien hebben. Nooit. En ik heb Peter ook eigenlijk nooit over haar gehoord, moet ik eerlijk zeggen”, vertelt hij.

Maar Van der Spek gaat nog verder: “Ik begreep ook dat het vaak aan en weer uit was, dat het geen constante relatie was. Dus ik denk dat ze het nu postuum heel groot maakt. Ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt.” Hij laat weten dat hij het ‘een beetje afkeurenswaardig’ vindt, als hem dat wordt gevraagd.

Tahmina Akefi reageert

Akefi heeft zelf altijd gedeeld dat zij bewust buiten de spotlight wilde blijven, omdat zij wilde bewijzen dat ze haar succes aan zichzelf te danken had. “Ik heb een hele lange weg afgelegd om te komen waar ik ben en dat heb ik alleen gedaan. Ik wilde niet dat mensen zouden zeggen: ‘Oh, dat heeft Peter voor haar geregeld'”, deelde ze eerder in het programma Vertrouwelijk!

De schrijfster is niet blij met de uitspraken van Van der Spek. Zo liet ze aan Shownieuws weten “dat ze het bedroevend vindt dat haar integriteit in twijfel wordt getrokken.”

Lees ook: Rechtszaak Peter R. de Vries moet mogelijk helemaal opnieuw

Bron: Veronica Superguide, Shownieuws | Beeld: Brunopress