Tanja Jess over huwelijksproblemen: ‘Er is nog steeds heel veel liefde tussen ons’

Tanja Jess

‘Liever een kerel die vreemdgaat met wie ik een fantastisch leven heb, dan een die trouw is maar me niet begrijpt’

Afgelopen maart bleek het huwelijk van Tanja Jess en echtgenoot Charly Luske in zwaar weer te verkeren. Toch doen ze er alles aan om er samen sterker uit te komen, zo vertelt het stel in de nieuwste Beau Monde

Relatieproblemen

Eind maart maakte RoddelPraat bekend dat Tanja Jess en Charly Luske relatieproblemen zouden hebben. Presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten wisten toen ook te vertellen dat de zanger seksueel getinte berichtjes zou hebben gestuurd naar een andere vrouw. In plaats van te ontkennen, bevestigden Tanja en Charly dat ze momenteel in een ‘zoektocht’ in hun relatie zitten. Ook vertelde Tanja dat haar partner al langer ‘problematisch gedrag’ laat zien. “Ik werk al langere tijd aan mijn issues, maar helaas ben ik er nog niet”, liet de zanger destijds op Instagram weten.

Veel op hun bord

Hoe het inmiddels tussen Tanja en Charly gaat? “Het is een work in progress. Als je honderd jaar samen bent, gooi je niet zomaar de handdoek in de ring”, vertelt de actrice aan Beau Monde. “Deze roerige periode duurt eigenlijk al langere tijd. We hadden nogal wat op ons bord de laatste jaren”, gaat ze verder. Zo zorgde de pandemie ervoor dat er voor zowel Tanja als voor Charly veel werk wegviel, maar speelde er ook veel in hun privéleven.

“Ik heb twee ernstig zieke vaders, mijn vader én mijn stiefvader hebben een vorm van uitgezaaide kanker”, vertelt Tanja. “Een van mijn beste vriendinnen (Chimène van Oosterhout, red.) kreeg voor de derde keer borstkanker en moest het hele chemotraject door. Ons oudste kind is in transitie. Ze werd geboren in een jongenslichaam, maar blijkt een meisje te zijn en gaat sinds een tijdje als Alice door het leven. En die overgang waar je als 50+-vrouw mee te maken krijgt, helpt ook niet mee.”

Toekomst

Hoewel Tanja niet weet wat de toekomst in petto heeft voor haar en Charly, heeft ze er vertrouwen in dat ze er samen uit zullen komen. “Wat ik wel weet, is dat we sowieso een team blijven en in verbinding met elkaar blijven. Onze basis is heel sterk en er is nog steeds heel veel liefde tussen ons. Wij vinden onze weg wel”, vertelt ze openhartig. “Of dat helemaal volgens de tradities is, of zoals andere mensen dat doen, is nog niet duidelijk. Het is ingebakken in onze cultuur dat je aan bepaalde criteria moet voldoen om een goede relatie te hebben.”

Lust en liefde

Ze neemt het programma Temptation Island, dat ze vroeger zelf gepresenteerd heeft, als voorbeeld. “Men zegt: ‘Als je niet voor de bijl gaat, heb je een goede relatie’. Wat een onzin, het fysieke is maar één aspect van een relatie. Er zijn nog zoveel andere componenten”, stelt Tanja. “Ik heb liever een kerel die een keertje vreemdgaat, maar met wie ik een fantastisch leven heb, dan iemand die altijd trouw is, maar me niet respecteert of niet begrijpt. Ik zou zelf ook meteen voor de bijl gaan in Temptation. Je moet me niet met een drankje op tussen die goed geoliede lijven zetten, haha!”

Ook volgens Charly bestaat ‘het ideale gedrag’ niet. “Wat is dat? Het is niet wat de maatschappij bepaalt, maar wat twee partners met elkaar afspreken”, vertelt hij aan het blad. “Er is niet één manier om samen te leven, er zijn meerdere vormen. Wij zijn aan het kijken wat het beste bij ons past.”

Benieuwd naar het hele interview met Charly Luske en Tanja Jess? Je leest het in de nieuwste Beau Monde. Vanaf woensdag te koop!

Lees ook: Gesprek tussen Frans Duijts en dochter zorgt voor veel discussie

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress