Te leuk: Shrek 5 draait vanaf zomer 2026 in de bioscoop

Shrek 5

Dat maakt producent Dreamworks bekend via Instagram

Fans van de welbekende, geliefde groene oger Shrek kunnen hun hart ophalen, want hij keert terug op het witte doek! Vanaf de zomer van 2026 zal de vijfde film in de populaire reeks in de bioscopen te zien zijn. Met nieuwe avonturen, hilarische momenten, en oude bekenden belooft Shrek 5 een film te worden die je niet wilt missen. 

Instagram-bericht

Het langverwachte vijfde deel van de populaire filmreeks ‘Shrek’ zal in juli 2026 in de bioscopen verschijnen. Producent DreamWorks maakte dit nieuws gisteren bekend via sociale media. Het bedrijf deelde een korte teaser waarin een grote groene 5, voorzien van de kenmerkende Shrek-oortjes, te zien is. Nou, dan weten wij genoeg!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DreamWorks (@dreamworks)

De bekendmaking heeft fans wereldwijd enthousiast gemaakt, want zeg nou eerlijk: wie kijkt er nou niet uit naar de terugkeer van onze favoriete groene oger en zijn vrienden op het witte doek?

Bekende gezichten

Recent maakte acteur Eddie Murphy, die in de geliefde Shrek-reeks de stem van Donkey vertolkt, al subtiel een hint naar een vijfde deel. Ook Mike Myers, de stem achter Shrek, en Cameron Diaz, die prinses Fiona tot leven brengt, zullen terugkeren in deze nieuwe Shrek-film.

Wat het verhaal van Shrek 5 gaat zijn, houdt Dreamworks voorlopig nog even geheim. Wat we in ieder geval wel weten is dat de reeks draait om een nogal ongepolijst groen moerasmonster dat de meest hilarische avonturen beleeft. Tot nu toe zijn er vier Shrek-films uitgebracht, waarvan de laatste in 2010. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Lees ook: Familie Mark Gillis geeft gezondheidsupdate: ‘De vooruitzichten zijn goed’

Bron: Instagram @dreamworks, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld