Flinke tegenvaller voor schaatser Sven Kramer na fietsongeluk

“We moeten van week tot week bekijken hoe het gaat”

De 33-jarige schaatser Sven Kramer was afgelopen week betrokken bij een ongeluk in het Duitse Inzell. De drievoudig olympisch schaatskampioen was op trainingskamp met Jumbo-Visma in Duitsland. Kramer zat op de fiets toen hij werd aangereden door een auto. De schaatser heeft er een ingedeukt bot in zijn rechterknie aan overgehouden.

Het is nog onduidelijk of Kramer zo snel mogelijk weer op niveau kan schaatsen.

Fietsongeluk

Na het fietsongeluk is nu bekend dat banden en pezen van de topschaatser niet beschadigd zijn. Wel zit er vocht en bloed in zijn knie. “We moeten van week tot week bekijken hoe het gaat”, laat Sven Kramer zelf weten. Over een paar weken begint het nieuwe schaatsseizoen in Heerenveen met het kwalificatietoernooi voor de wereldbekerwedstrijden. “Het is lastig te zeggen hoe lang het revalidatieproces gaat duren, maar ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op de been te zijn.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#??2??: De uitslag van de MRI-scan

Een bericht gedeeld door Sven Kramer (@svenkramer) op

Vader Sven Kramer

De flinke tegenvallers lijken niet alleen voor Sven zelf te gelden in de familie. Ook zijn 61-jarige vader raakte een aantal dagen voor Kramers ongeluk gewond tijdens een fietsongeluk. De oud-schaatser kwam in botsing met een bus. Later bleek hij een gebroken nekwervel aan het ongeluk over te hebben gehouden. Volgens de familie maakt de voormalig topschaatser het inmiddels stukken beter en mag hij een deze dagen naar huis.

Lees ook: Dit is waarom Het Spijt Me per direct van de buis is gehaald door RTL

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill Instagram