Facebookbericht over het tegenwerken van hulpdiensten gaat viraal

‘Het enige wat de brandweerlieden ontvingen was onbegrip’

Je zou denken dat men er alles aan doet om ervoor te zorgen dat de hulpdiensten hun werk zo goed mogelijk uit kunnen voeren. In een Facebookpost dat momenteel viraal gaat, blijkt helaas dat dit lang niet altijd het geval is. “De meneer wist mij te vertellen dat de brandweer er alles aan gedaan heeft om de grote toren te bewaken voor de brand. En toch ondervond deze hulpverlener zoveel weerstand van de omstanders.”

Er was veel onbegrip voor de brandweerlieden.

Onbegrip

De man legt uit dat hij en zijn collega’s al begonnen met een achterstand vanwege de relatief late melding van de brand. Ook waren de punten waar de mannen water konden tappen voor het blussen moeilijk te bereiken: “Op de plek van de ene pomp was bestrating gelegd. Op de andere plek was een groen perkje naast een haag geplant.” De brandweerlieden moesten met een schep aarde wegscheppen om het water te kunnen pompen. Het blussen kon niet meteen beginnen en dit stuitte op veel onbegrip bij de omstanders.

Kritiek

Omstanders raakten in paniek en schreeuwden. De brandweerman werd volgens de schrijfster zelfs gebeten door een hond van een van de omstanders, die overigens weigerde uit de weg te gaan. “Deze meneer heeft met zijn collega’s zich kapot gewerkt om waterpunten te vinden om het woekerende vuur te bestrijden. Deze meneer heeft een stuk historie een kans gegeven herbouwd te kunnen worden. En deze meneer is tegengewerkt. Deze meneer heeft alleen maar onbegrip te horen gekregen tijdens zijn werk. Of het niet sneller kon. Waarom er zo laat begonnen is met blussen.”

Dankbaar

In het bericht, dat inmiddels duizenden likes en reacties heeft ontvangen, wil de schrijfster een ding met klem benadrukken en dat is haar dank naar alle hulpverleners toe: “Mijn dank. Aan alle hulpverleners. Ik ben geen actief gelovige meer, maar ik geloof wel in steun en saamhorigheid.”

Lees hieronder het volledige bericht van Eline. 

Lees ook: Jewel was het slachtoffer van mishandeling en het filmpje ervan ging viraal: ‘Ik vertrouw niemand meer’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: Pixabay