Oh oh: deze tekenen kunnen erop wijzen dat je huwelijk eindigt met een scheiding

scheiding

Herken jij een van deze tekenen?

Wanneer je elkaar het jawoord geeft, beloof je elkaar eeuwige trouw. Hoewel dit als een sprookje klinkt, eindigt één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Sommige stellen gaan als vrienden uit elkaar, anderen gaan een vechtscheiding tegemoet en weer anderen zagen een scheiding helemaal niet aankomen. Hoe weet je of jouw huwelijk in de gevarenzone zit? Dit zijn een aantal tekenen.

Stilzwijgen
Het is altijd belangrijk dat je met elkaar blijft praten. Heb je een keer ruzie met je partner? Dan is er heus nog geen man overboord. Echter kan het wel een heel slecht teken zijn als je na een ruzie geen woord meer met je man of vrouw wisselt. Hierdoor worden problemen niet uitgesproken en weet je niet meer goed wat er in het hoofd van je partner omgaat. Praten over je gedachten en gevoelens schept een band tussen jou en je partner.

Je hebt geen dingen meer gemeen
Dat jij en je man of vrouw verschillende interesses hebben, is geen wonder. Verschillende karakters kunnen elkaar aantrekken en aanvullen. Echter is het ook geen goed teken wanneer jullie niks (meer) gemeen hebben. Soms ben je úren samen thuis, maar lukt het niet om een leuk gespreksonderwerp te vinden. Merk je dat jullie niet zoveel meer samendoen of niet veel dingen meer gemeen hebben? Probeer uitjes voor te stellen die je anders niet zou doen of zoek desnoods hulp bij een therapeut.

Je kunt niks goed doen
Soms heb je het gevoel dat je partner iedere stap die je zet in de gaten houdt of je bekritiseert in alles wat je doet. Soms heb je daardoor het gevoel alsof je niets goed kunt doen. Te vaak focussen mensen die relatieproblemen hebben zich op de kleine dingen in het alledaagse leven.

Terugkomende ruzies
Iedereen kent het wel dat er een irritatie is die meermaals ter sprake komt. Over het algemeen is dit normaal, want niemand is natuurlijk perfect. Echter kan het wel een heel slecht teken zijn als je meerdere keren per week ruzie maakt over deze irritaties. Vaak wordt er niks uitgepraat en is dit een teken dat je huwelijk stil staat of bergafwaarts gaat.

Minachting
Soms rolt je partner met zijn of haar ogen wanneer je iets zegt of wordt iemand weleens gekleineerd. Nooit leuk natuurlijk, maar wanneer dit toch wel vaak gebeurt, is dit een aanwijzing dat je relatie stukloopt. Als je het niet met elkaar eens bent, is het wel heel belangrijk dt je elkaar respecteert en waardeert.

Onthoud wel dat ieder huwelijk anders is. Wellicht komt een van deze redenen je bekend voor, maar dat betekent niet dat er meteen nood aan de man is. Het is belangrijk om altijd met elkaar te praten en leuke dingen met elkaar te blijven doen.

Bron: Divorce support | Beeld: Pixabay