Wat lief! Dit zijn de tekenen dat je kat écht van je houdt

Zo weet je of je kat echt van je houdt!

Katten staan erom bekend dat ze geen baasjes hebben maar personeel. Een katteneigenaar kan dit alleen maar beamen. Toch betekent dat niet dat je kat niet van je houdt. Er zijn wel degelijk dingen die je kat doet die betekenen dat je kat echt veel van je houdt en Tips en Weetjes zet ze voor je op een rij.

Houdt jouw pluizige viervoeter net zo veel van jou als jij van hem/haar?

  • Als je kat blijft liggen als jij langsloopt of de kamer binnen komt moet je dit absoluut niet opvatten als een belediging. Je kat negeert je namelijk niet, maar laat juist zien dat hij je vertrouwt en zich op z’n gemak voelt bij je. Dat is heel speciaal!
  • Katten communiceren veel door middel van hun staart. Als je kat wandelt met zijn staart fier omhoog met aan het uiteinde een mooie krul dan voelt hij zich echt op z’n gemak en zal hij graag door jou geaaid worden.
  • Kattenliefhebbers herkennen dit vast; je kat kijkt je aan en knippert langzaam met z’n ogen. Dit is een zogenoemde ‘katkus’ en hij laat hiermee zien dat hij je heel lief vindt en je vertrouwt.
  • Geeft jouw kat je vaak een wasbeurt? Hij lebbert je hele gezicht af. Vat dat vooral niet op als smerig of als teken dat je stinkt. Katten die elkaar lief vinden wassen elkaar. Je kat laat hiermee dus zien dat hij je juist heel lief vindt.
  • Het alom bekende ‘kopjes geven’ betekent inderdaad dat je kat van je houdt. Hij geeft daarmee namelijk zijn geur aan jou en dat betekent dat jij ‘zijn mens’ bent. Dit kunnen ze ook doen door hun pootjes over je gezicht te wrijven alsof ze je ‘aaien’.
  • Als je kat je in het vervolg een vogeltje komt brengen, moet je hem hiervoor niet straffen. Dit is een cadeautje van je kat en ze zien je als familie. Je kat wil zichzelf hiermee bewijzen. Hij is een jagertje waar je trots op kunt zijn.

Lees ook: Zó houd je je kat veilig in de sneeuw (en in de kou)

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: pxhere