Consumentenbond waarschuwt: koop deze telefoon niet!

telefoon

Je loopt een groter risico op virussen met deze telefoon

Als telefoons een tijdje op de markt zijn stopt de fabrikant vaak met het maken van updates. Dit kan heel vervelend zijn voor degene die met een ietwat oudere telefoon rondloopt. Dit is nu het geval bij een aantal telefoons van Samsung; deze telefoons krijgen vanaf maart geen updates meer en dat kan verstrekkende gevolgen hebben. 

De Consumentenbond adviseert om deze telefoon, ondanks zijn aantrekkelijke prijs, niet meer te kopen

Virussen
De Consumentenbond voert al een langer actie tegen Android-fabrikanten. De fabrikanten zouden vier jaar lang updates moeten aanbieden en niet twee jaar, zoals ze nu vaak doen. Als je geen updates meer krijgt loop je een groter risico op virussen, malware en andere gevaren. De Consumentenbond waarschuwt nu voor de Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Egde en de Galaxy J3 2016. Deze telefoons krijgen vanaf maart 2018 geen updates meer.

Verplichting
Bart Combée, directeur van De Consumentenbond, zegt tegen RTL Nieuws dat hij deze praktijken ‘absurd’ vindt: “Samsung beëindigt de ondersteuning van drie telefoons binnen twee jaar na de releasedatum en kijkt er niet meer naar om, terwijl de toestellen veelal langer op de markt blijven. Samsung heeft wat ons betreft een verplichting waar zij niet zomaar voor weg kan lopen.”

Samsung ontkent
Samsung beweert dat de telefoons nog wel updates krijgen, sowieso de Samsung Galaxy S7. “Dat betekent dus dat we bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S7 niet in maart 2018 stoppen met de ondersteuning van software-updates. Zo hebben wij de Samsung Galaxy S6 uit 2015, S5 uit 2014 en S4 uit 2013 dit jaar van updates voorzien. De Samsung Galaxy S6 heeft begin december nog een update gehad”, aldus een woordvoerder.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: fotomontage