Gebruik jij je smartphone nog wel eens als hij in de telefoonhouder zit? Niet meer doen en dít is waarom

telefoonhouder

Je kan een flinke boete krijgen!

We doen het allemaal wel eens; nog even snel de route wijzigen als je onderweg bent of even een ander liedje kiezen. Velen weten het niet, maar dit mag absoluut niet. Ondanks dat je telefoon in een telefoonhouder zit, wordt het wel gerekend tot het ‘vasthouden’ van je telefoon. Dit heeft een Nederlandse rechter bepaald en daarmee is die handeling verboden. 

Het begrip vasthouden moet breder gelegd worden, zo zegt de rechter. Hij is van mening dat een telefoon bedienen ten alle tijden verboden moet zijn in de auto. Dit houdt in dat je je telefoon niet vast mag binden aan je pols of tussen je schouder mag klemmen en nu dus ook niet meer in de smartphonehouder.

Afleiden
De rechter wijst erop dat je alle verkeershandelingen dan maar met één hand uit moet voeren en dat het de bestuurder kan afleiden als hij of zij even snel de sociale media bij langs gaat. Dat geeft grote risico’s in het verkeer, omdat iemand dan even niet oplet. De rechter deed zijn uitspraak in een zaak waarbij de bestuurder met zijn linkerhand zijn telefoon bediende die in een houder zat. De officier vond dat dit gelijk was aan het vasthouden van het apparaat. De officier legde een boete op van 239 euro en de rechter is daarin meegegaan. Wat vindt jij van deze maatregel?

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: the beebee company