Temptation Island-deelneemster Rosanna doet schokkende onthulling over verleden

‘Mijn leven bestond uit het bezoeken van ziekenhuizen, klinieken en veel therapie’

Tijdens het afgelopen seizoen van Temptation Island keken wij vol bewondering en jaloezie naar het prachtige, afgetrainde lichaam van de Haagse Rosanna Voorwald. Maar, dat dit afgetrainde lichaam niet vanzelfsprekend is voor de blondine, vertelde ze onlangs op haar Instagram. Ze postte een emotionele foto en deed een schokkende onthulling.

De blondine vocht namelijk zeven jaar lang tegen anorexia nervosa.

Gevochten tegen anorexia
Zo blijkt uit de foto die ze op social media zette. Op haar dieptepunt woog Rosanna, nog steeds gelukkig samen met haar spierbundel Niels, amper 36 kilogram. “Zeven jaar lang heb ik gevochten tegen anorexia. Mijn leven bestond uit het bezoeken van ziekenhuizen, klinieken en veel therapie”, schrijft ze bij een compilatiefoto. Het linkse beeld toont een onrustwekkend magere Rosanna ten tijde van haar ziekte, het rechtse toont hoe ze vandaag is.

36 kilo op haar dieptepunt
“Mijn laagste gewicht was 36 kilogram. Ik herinner me die dag nog heel goed. Ik ging naar het ziekenhuis voor een controle en de arts zei dat mijn hart in winterslaap was. Ik kon elk moment dood gaan. Al die jaren heb ik gestruggled om beter te worden…”, schrijft Rosanna, die zich tegenwoordig Playmate mag noemen. “Eindelijk vond ik een balans. Ik ben gezond gaan eten en beginnen sporten. Nu weeg ik 65 kilogram en ben ik super gelukkig. Ik gun niemand deze erge ziekte”, schrijft ze erbij om andere vrouwen te waarschuwen. Wij vinden het dapper van Rosanna om deze foto te delen.

Lees ook: Rosanna heeft spijt van haar Temptation-avontuur: “Ik denk soms over mezelf, ‘Wat zeg jij nou weer, Roos?'”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: Instagram