Tessel (77) plaatst hartverscheurend oproepje: ‘Ik zoek een maatje’

oproepje

Tessel Pollmann plaatste het oproepje op het prikbord in de Albert Heijn

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem, maar de 77-jarige Tessel Pollmann zit niet bij de pakken neer. Ze plaatste een oproepje in de supermarkt in de hoop om een maatje te vinden. “Om koffie mee te drinken of te wandelen”, luidt het briefje.

De vrouw is herstellend van kanker en voelt zich soms eenzaam.

Briefje
Tessel hing het briefje op in de Albert Heijn in winkelcentrum de Gaard in Utrecht. “Betaling geen probleem”, schreef Tessel op het briefje. Ook liet ze weten een handicap te hebben. Op het briefje laat ze haar e-mailadres achter in de hoop hier reacties te ontvangen.

Opgepikt
Een klant van de Albert Heijn kwam het oproepje van Tessel tegen en wilde de vrouw graag helpen. Hij fotografeerde het berichtje en plaatste deze op Twitter. “Zullen we deze oproep viraal laten gaan en allemaal koffie gaan drinken met deze mevrouw?”, schreef hij erbij. Het initiatief van de Twitteraar slaagde: haar oproepje is door verscheidene media opgepikt.

Revalideren
De Utrechtse Internet Courant nam contact op met Tessel. “Ik heb kanker gehad waar ik nu wel weer van ben hersteld”, vertelde ze aan de website. Wel moet ze thuis nog flink aansterken en ze voelt zich soms eenzaam. Om die reden plaatste ze de oproep. “Mijn lange revalidatieproces heeft veel van mijn lieve vrienden en familie gevraagd. Die moeten nu ook zo langzamerhand weer verder.”

Reacties
Gisteren liet Tessel aan de Utrechtse Internet Courant weten al twee reacties gekregen te hebben. We hopen dat daar een nieuw maatje voor Tessel tussenzit. Ook reageren? Dan kun je een mailtje sturen naar [email protected].

Dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Utrechtse Internet CourantBeeld: Twitter Hans Gommer