Test: heb jij wel eens op je duim geblazen? Dít is wat het voor je doet, wij hadden geen idee!

duim

Zenuwachtig? Zó helpen we onszelf om rustiger te worden

Zenuwachtig zijn we allemaal wel eens. Of het nou is voor een belangrijk examen of het geven van een speech voor een groot publiek is, die vervelende kriebels in je buik blijven bestaan. Bij sommige personen kunnen de zenuwen nog wat heftiger zijn dan bij andere. Dit is dan ook vaak al aan het uiterlijk te zien; trillen, zweten, een rood hoofd krijgen. Erg vervelend allemaal, maar misschien kan deze simpele truc je helpen om voortaan minder zenuwachtig te zijn.

Zenuwachtigheid heeft vaak te maken met schaamte, te weinig zelfvertrouwen en de angst om af te gaan.

Hersenen
Als we nagaan zit ons lichaam eigenlijk heel vreemd in elkaar. Alles wat je doet staat in verband met je hersenen en zenuwen. Elk pijntje, een hap eten nemen, denken, hardlopen. Zonder dit goed stel hersens in onze bovenkamer zijn we maar een kasplantje. Wanneer je bijvoorbeeld ziek bent dan voel je je over je hele lichaam beroerd. Gewrichten doen pijn, spieren hebben er geen zin in, je hebt soms koorts om de ziekte te bestrijden etcetera. Dit komt doordat alles in je lichaam met in verbinding staat. Het ene kwaaltje kan effect hebben op andere dingen in je lichaam.

Duimen maar
Dit is ook zo als je last hebt van zenuwen. De perfecte methode om te ontspannen en je zenuwen te laten verdwijnen is om een paar seconden op je duim te blazen. Door dit te doen regel je je ademhaling en controleert je lichaam je hartslag automatisch. De wondere wereld van het lichaam wordt weer eens aangetoond. Probeer het maar, het werkt echt!

Dit trucje bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gezonde Ideetjes | Beeld ter illustratie