The Masked Singer-kijkers weten het zéker: Marieke Elsinga is de Eekhoorn

Marieke Elsinga

Wat denk jij?

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer is inmiddels in volle gang. Na vijf fantastische deelnemers in de eerste aflevering, kunnen we sinds vrijdag weer speculeren over de vijf nieuwe figuren: de Koala, de Peer en de Eekhoorn zijn namelijk nog in de race. Maar na alle hints en de herkenbare stem, denken The Masked Singer-kijkers het massaal te weten: Marieke Elsinga is de Eekhoorn. Echter ontkent de Qmusic-dj zelf de geruchten.

Let op: deze aflevering bevat spoilers van de nieuwste aflevering van The Masked Singer.

The Masked Singer

Natuurlijk is het heerlijk om te kijken naar de (nog) onbekende BN’ers in de meest bombastische pakken. Zo hebben we dus al een Eekhoorn voorbij zien komen, maar ook een Stinkdier, een Koala, een Nijlpaard én een Walrus.

Helaas moesten we aan het einde van aflevering 2 weer afscheid nemen van twee karakters: de Bonbon en de Kogelvis. En die onthullingen waren een heuse verrassing! De Bonbon was niemand minder dan Olympisch kampioen Anky van Grunsven en de Kogelvis bleek tot grote verbazing van het panel Albert Verlinde te zijn.

De Eekhoorn

Hoewel de Eekhoorn zich voorlopig nog even heerlijk verborgen mag houden in haar indrukwekkende pak, draaide de geruchtenmolen alvast overuren. Op X, het voormalige Twitter, weten fans het zeker: het is Marieke Elsinga! De hints én de herkenbare stem van het figuur wijzen allemaal in de richting van de radio-dj. In de ochtendshow van Qmusic wordt de verdenking uitgebreid besproken.

Marieke’s reactie

Wanneer ze het er met haar collega’s van de radio over heeft, blijkt ook Mattie Valk haar te verdenken. Aii… Hij benoemt een paar hints die één-op-één matchen met Marieke. Zou ze het dan echt zijn? Marieke reageert op alle speculaties. Hoewel ze de stem best een beetje op die van de hare vindt lijken, vertelt ze stellig dat ze helaas niet kan zingen. Wel lijkt het haar erg leuk om eens mee te doen aan het programma. Ze vertelt: “Ik weet niet of het mag, maar ik ga het wel zeggen. Ik ben denk ik een jaar geleden, laat het december geweest zijn vorig jaar, benaderd of ik mee wil doen. Ik ben in de vier seizoenen die er nu zijn vaker benaderd.”

Ze geeft toe dat ze in eerste instantie ook toe had gezegd. Marieke checkte het bij RTL, ging in gesprek met de mensen van The Masked Singer, en zelfs haar maten werden al opgemeten voor het pak waarin ze gehesen zou worden. “Ik zou meedoen dit jaar. Krijg ik voor de zomervakantie van RTL te horen: wij gaan een nieuw programma met jou doen. We gaan The Jump opnemen. Zou je dat willen presenteren? Die draaiperiode van The Jump valt letterlijk samen met twee opnamemomenten van The Masked Singer en dan kan je dus niet meer meedoen.” Geloof jij het? Onderstaand zie je een stukje van het hele gesprek in de ochtendshow:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mattie & Marieke (@mattiemarieke)

Mattie is niet onder de indruk van het pleidooi. “Ik vind het ook op mijn stem lijken”, zegt Marieke, die mogelijk even later teveel verklapt. “Dan gaan we toch aankomende vrijdag kijken of ik het ben? Ik zit er toch nog in?”

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd of het écht Marieke is die momenteel al haar vrije tijd in het Eekhoorn-pak doorbrengt!

Lees ook: Kijkers ergeren zich massaal om Jasmijn uit Boer zoekt Vrouw

Bron: Grazia, Instagram @mattiemarieke @qmusicnl, Shownieuws | Beeld: NL Beeld