The Weeknd verbreekt Spotify-record van Justin Bieber

Maandelijks luisteren er 85,6 miljoen mensen naar zijn liedjes

Blinding Lights, Save your Tears en In Your Eyes: als je de afgelopen tijd de radio aan had staan, dan zijn deze liedjes je vast niet onbekend. De zanger The Weeknd scoort keer op keer met zijn hits, maar een record had hij nog niet op zijn naam staan. Tot nu, want de zanger stoot Justin Bieber van zijn troon met de meeste luisteraars op Spotify. 

The Weeknd

The Weeknd, die eigenlijk Abel Tesfaye heet, kan rekenen op veel luisteraars op streamingsplatform Spotify. In een maand tijd luisterden er namelijk 85,6 miljoen mensen naar zijn liedjes. Dit is het hoogste aantal ooit. Daarmee kaapt hij de troon weg van vakgenoot Justin Bieber. Het record stond eerst op zijn naam, met 83,3 miljoen luisteraars per maand. Dit record maakte Bieber afgelopen zomer, en daarmee is hij dus een half jaar lang recordhouder geweest. Of The Weeknd het zo lang vol gaat houden, moet nog blijken.

Album top 100

De Canadese Abel brak met zijn vorige album, After Hours, bij het grote publiek door. Zo deed hij de Super Bowl halftime-show, en draaiden bijna alle radiostations het populaire liedje Blinding Lights. Het album stond binnen een week op nummer 1 van de Album top 100. Ook zijn nieuwste album, Dawn FM, haalde deze hoge plaats. We zijn benieuwd wat we in de toekomst nog van hem kunnen verwachten!

Lees ook: Luister voortaan je horoscoop met de nieuwste functie van Spotify

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress