Jakkes! Dít is hoe smerig de theezakjes op je werk zijn…

Dit is een feitje dat je liever niet wilt weten…

Drink jij graag thee op je kantoor? Sorry, maar we gaan je dan nu even heel ongelukkig maken. Want die theezakjes in de theedoos die je iedere dag aanraakt op je werk? Die zijn heel erg vies.. 

Laatste waarschuwing: als je van thee houdt lees dan niet verder!

Bacteriën
Oké, zelf weten. Uit onderzoek van een Brits bedrijf blijkt dat er gemiddeld 4000 bacteriën op een theezakje zitten. Dit geldt dan wel voor theezakjes die los in een theedoos zitten in een gemeenschappelijke keuken. 4000 bacteriën klinkt al veel, maar we gaan het erger maken. Op een toiletbril zitten gemiddeld 220 bacteriën; dat is toch wel een groot verschil, hè?

Vieze handen
De reden dat deze theezakjes zo smerig zijn, komt doordat de theedoos de hele dag door, door heel veel handen wordt aangeraakt. Ook door de handen van mensen die het niet zo nauw nemen met handen wassen na het toiletbezoek. Daarbij staat de theedoos vaak in de keuken en daar staan weer borden en kopjes die vol zitten met etens- en koffieresten. De bacteriën die daarop zitten blijven niet rustig op hun plek zitten, maar gaan zich verspreiden.

Waterkoker
Niet alleen de theezakjes zijn heel vies, ook de waterkoker kan er wat van. Op de waterkoker zitten namelijk 2500 bacteriën… op alleen het handvat al! Dat keukentje mag dus wel geregeld een poetsbeurt krijgen..

Lees ook: Slecht nieuws voor de theeliefhebber: deze populaire theesoort verdwijnt binnenkort…

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: ©Tips en Weetjes