Goed nieuws: Ticketmaster betaalt voortaan servicekosten terug

Het bedrijf heeft zijn beleid gewijzigd

Had je een concert op de planning staan, maar kun je op het laatste moment niet gaan? Vervelend natuurlijk, maar geen zorgen: Ticketmaster biedt uitkomst. Het bedrijf is één van de grootste verkopers van concertkaarten in Nederland en zorgt ervoor dat jij je kaartje nog last-minute kunt verkopen wanneer je verhinderd bent. Zo gooi je je geld dus niet in de sloot. En nu is er meer goed nieuws: het bedrijf betaalt voortaan de servicekosten terug wanneer een evenement wordt geannuleerd of verplaatst.

Concert afgelast? Voortaan krijg je de servicekosten vergoed.

Servicekosten

Ticketmaster betaalt voortaan de servicekosten terug wanneer een evenement wordt afgelast of verplaatst. Dat meldt de Consumentenbond. De bond riep Ticketmaster al eerder op om het beleid op dit gebied aan te passen. Volgens de bond ontbraken juridische gronden om de servicekosten niet terug te betalen. Nu heeft Ticketmaster dus gehoor gegeven aan het verzoek.

Onrechtvaardig

Een concert wordt regelmatig verzet of geannuleerd. Dat heeft vaak te maken met een zieke artiest of het verplaatsen van het evenement naar een andere locatie vanwege grote of juist tegenvallende belangstelling. De servicekosten lopen uiteen van twee euro tot meer dan tien euro per kaartje, aldus de Consumentenbond. Bezoekers zouden het als onrechtvaardig ervaren dat ze alleen de kosten van het kaartje retour krijgen en niet de servicekosten. De Consumentenbond is blij dat Ticketmaster haar beleid aanpast en roept nu andere ticketaanbieders op om dit voorbeeld te volgen.

Lees ook: Google Maps lanceert superhandige nieuwe ‘Live View’-functie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Polly Thomas