Tickets voor corona-testevenementen razendsnel uitverkocht

testevenementen uitverkocht

5.600 Geluksvogels wisten een ticket te bemachtigen

Na een testcongres en een test-theatervoorstelling vinden binnenkort de eerste muziekevenementen plaats. De tickets voor deze testevenementen gingen vanmiddag in de verkoop, en waren binnen no-time uitverkocht.

Testevenementen uitverkocht

Na de succesvolle proeven met een zakelijk congres en een theatervoorstelling, is nu dus de beurt aan grotere muzikale evenementen. Vanmiddag om 12.00 uur precies gingen de tickets in de verkoop voor de vier proeven die in maart plaatsvinden. Het gaat om een dance-evenement en een concert van André Hazes in de Ziggo Dome, en een week later om twee eendaagse festivals op het Walibi-terrein. Alle vier de evenementen waren binnen enkele minuten uitverkocht.

Populariteit was te verwachten

De populariteit van de evenementen was redelijk te verwachten. Eerder hadden al 180.000 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn. Uiteindelijk waren er voor de evenementen samen maar 5.600 tickets beschikbaar. Ook konden de artiesten bij de verschillende evenementen op veel positieve reacties rekenen. Zo kreeg André Hazes op onderstaande foto’s al verschillende reacties van collega’s zoals Kraantje Pappie en de Radio 538 Ochtendshow, die hem succes wensen.

‘Back To Live’

Het idee achter de tests is om informatie te krijgen over het gedrag van mensen bij zulke evenementen. Back To Live wordt georganiseerd door Fieldlab Evenementen en vier verschillende ministeries. Elke bezoeker krijgt een soort sleutelkoord met daaraan een elektronische tag. Met deze tags kunnen onderzoekers kijken hoe mensen zich over het terrein bewegen en hoe zij bij elkaar in de buurt komen. Volgens de website van Fieldlab is het doel om ook tijdens de pandemie “te zorgen voor een veilige omgeving waarin de normale bezetting tijdens evenementen weer mogelijk is.”

Lees ook: Nog heel even: mogelijk vanaf april met testbewijs naar evenementen 

Bron: Backtolive | Beeld: Videostill YouTube, Dino Music