Natte boel: tien regenachtige dagen voor de boeg

Ook krijgen we te maken met lagere temperaturen

Wie zich had verheugd op een zonnige periode, komt bedrogen uit. Het wordt de aankomende tijd niet al te best. Hoewel het vandaag nog aangenaam is buiten, worden de komende dagen wisselvallig. Er kunnen veel buien vallen en het wordt koel voor de tijd van het jaar. Het kwik stijgt niet boven de 17 graden. Later vandaag is er zelfs kans op onweer.

Houd de regenponcho in de aanslag!

Tien koele dagen

Hoewel de temperatuur vandaag nog aangenaam te noemen is, krijgen we later vandaag mogelijk te maken met onweer. Morgen wordt het fris, met temperaturen tussen de 16 en 18 graden. Dat is maar liefst 4 graden koeler dan normaal is voor half augustus. Ook in de dagen daarna lijkt het niet beter te worden. ”Soms ziet het er vriendelijker uit, maar het waait behoorlijk en het is koel met 17 tot 20 graden”, aldus meteoroloog Ben Lankamp van Weerplaza.

Geen zomerweer

Er liggen lage temperaturen en flink wat wind in het verschiet de aankomende tien dagen. Daarnaast wordt het een natte boel: voor elke dag van de komende week is regen voorspeld. Geen fijn vooruitzicht voor iedereen die van plan was te gaan barbecueën of een stranddagje op de planning had staan. Voorlopig hoeven we niet te rekenen op zomerweer en kan die bikini dus in de kast blijven hangen. Tegen het einde van augustus gaan de temperaturen gelukkig weer wat omhoog. Of het dan droog blijft en we toch nog kunnen genieten van wat zomerse dagen, is nog even afwachten.

Lees ook: Thierry Baudet laat andere kant zien én is openhartig over zijn liefdesleven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Weerplaza | Beeld: Unsplash