Tiener kijkt ‘s nachts stiekem naar Netflix en redt gezin

Ongehoorzame zoon red levens familie

Iedereen heeft als kind weleens iets gedaan wat niet mocht, maar waarschijnlijk heeft vrijwel niemand daarmee ooit levens gered. De 13-jarige Damir uit de Amerikaanse staat Delaware daartegen wel. De tiener negeerde de regels van zijn ouders en bleef stiekem op om Netflix te kijken. Wat er vervolgens gebeurde, veranderde Damir van een ongehoorzame jongen in een absolute held.

Waar Netflixen al niet goed voor kan zijn!

Netflix

Damir werd ‘s avonds door zijn moeder naar bed gestuurd om te slapen, maar hij negeerde het bevel en besloot stiekem nog een poosje te gaan bingewatchen. Zijn moeder, die zelf wel op tijd was gaan slapen, werd tussen 1 en 2 uur ‘s nachts wakker gemaakt door haar zoon. Er was na middernacht brand uitgebroken in hun stacaravan.

Held

Door het snelle handelen van Damir kon de hele familie zichzelf in veiligheid brengen. Moeders is maar wat blij dat haar zoon haar die avond niet gehoorzaamde. ”Ik wil niet weten wat er gebeurd was als hij naar me had geluisterd en was gaan slapen”, laat ze op Facebook weten. Dankzij de nachtelijke Netflixsessie van haar zoon kan ze het verhaal nog navertellen, zo meent ze.

Vlammenzee

Toen de tiener de brand ontdekte, kwam hij meteen in actie door het alarmnummer te bellen en zijn slapende familieleden te wekken. Nadat het hele gezin de woning was ontvlucht, werd deze volledig verwoest door de vlammenzee. Hoewel de familie in veiligheid werd gebracht, is de brand niet helemaal zonder slachtoffers afgelopen. De 13-jarige jongen kon het leven van hun twee honden helaas niet redden. Hij probeerde de arme beestjes tevergeefs te roepen, maar de viervoeters konden niet meer aan de vuurzee ontkomen.

Kortsluiting

De brand is vermoedelijk uitgebroken door kortsluiting in de meterkast. De familie is opgevangen door het Rode Kruis en slaapt voorlopig in een hotel. Omdat het gezin vrijwel alle bezittingen kwijt is geraakt, startte een aantal buurtbewoners een inzamelingsactie, om hen te helpen hun leven weer op de rit te krijgen.

Lees ook: Vaker brand bij gezinnen met kinderen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pixabay