Tienjarige jongen redt baby van de verdrinkingsdood, wat een kleine held!

“Ik hoorde haar om hulp roepen”

De tienjarige Leander Zegwaard is een van de jongste helden die ons land rijk is; hij wist namelijk een baby te redden die met kinderwagen en al in de sloot viel. Leander hoorde, terwijl hij aan het spelen was, iemand om hulp roepen en aarzelde geen moment.

Buggy
Een meisje van zeven liep met de kinderwagen en daarin de baby over een bruggetje, toen de kinderwagen opeens voorover in het water viel. Leander ging op het hulpgeroep af en zag dat de baby al kopje onder was gegaan. Het zevenjarige meisje had niet genoeg kracht om de buggy weer op de kant te trekken, maar samen met Leander lukte het uiteindelijk toch: “De baby moest heel hard huilen,” vertelt de jongen aan het AD.

Ontzettend dankbaar
Het broertje van Leander, Silvian, rende ondertussen naar het restaurant waarin niet alleen zijn ouders, maar ook de ouders van het meisje met de buggy zaten te eten. Hij alarmeerde de ouders van de baby, die ontzettend dankbaar waren voor deze heldendaad: “De moeder van het kindje was uiteraard ontzettend blij en dankbaar dat Leander de buggy uit het water heeft weten te trekken,” vertelt de moeder van Leander aan de krant. Ook voegt ze eraan toe: “Gelukkig is het goed afgelopen en kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf. Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren…”

Bron: AD | Beeld: Het Rieten Dak