Tim Hofman haalt ruim 60.000 handtekeningen op voor kinderpardon

Tim Hofman kinderpardon
Binnen een paar uur had Tim Hofman al tienduizenden handtekeningen verzameld

Presentator en YouTuber, Tim Hofman, heeft afgelopen donderdag binnen een paar uur ruim 40.000 handtekeningen opgehaald voor een burgerinitiatief. Dit initiatief draagt bij aan een beter kinderpardon in Nederland. Met deze handtekeningen heeft Tim Hofman het voor elkaar gekregen dat het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer kan worden gezet.

Binnen één dag staat de teller nu op ruim 60.000 handtekeningen.

Documentaire Tim Hofman

Donderdagmiddag was de première van zijn #BOOS-documentaire. De documentaire genaamd Terug naar je eige land, volgt de presentator een groep van 400 gewortelde asielkinderen in Nederland. Hij wil voorkomen dat deze asielkinderen, die hier in Nederland zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen, het land uit moeten. Kinderen die worden uitgezet hebben volgens Hofman een grote kans om psychologische schade op te lopen. “Het is wetenschappelijk bewezen dat als je een kind na vijf jaar, tegen zijn zin in met zoveel stress, het land uitrekt en in een nieuwe omgeving gooit, waarbij ze de taal en cultuur niet kennen, dat dit heel slecht is voor een kinderhoofd”, aldus Tim Hofman.

Burgerinitiatief

Met zijn burgerinitiatief hoopt de presentator dat het kinderpardon zo snel mogelijk in de Tweede Kamer terecht komt. Dit is volgens Hofman een actie ‘dat wél werkt’. Tim Hofman wil graag de eerder gebruikte overgangsregeling terughalen in het systeem. Deze regeling werkte voorheen goed en met de nieuwe overgangsregeling hoopt de presentator hier nieuw leven in te blazen. In de oude overgangsregeling werden mensen niet gedwongen om mee te werken aan hun uitzending, wat nu wel het geval is. Met name voor de kinderen kan dit dus veel psychologische schade toebrengen.

De volledige #BOOS-documentaire Terug naar je eige land is hier te zien:

Wil je de petitie van Tim Hofman nog ondertekenen? Dat kan hier.

Lees ook: Amsterdam verkoopt duurste huisje ooit: 1,5 ton voor 11 m2

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: videostill