Einde verhaal: Tino Martin wil niet meer met Lil Kleine werken

Tino Martin

‘Het is over en uit’, laat Tino weten

De vriendschap tussen Tino Martin en Lil Kleine is officieel voorbij, nu de rapper ervan wordt verdacht zijn verloofde Jaimie Vaes te hebben mishandeld. Lil Kleine zou komende mei te gast zijn bij de concerten van Tino in de Ziggo Dome om hun nummer Gabber te zingen, maar hij is niet meer welkom. Dat laat Tino vrijdagochtend weten aan Qmusic

‘Wat een lul’

Toen Tino Martin afgelopen weekend de beelden van Jorik Scholten – zoals de rapper echt heet – en zijn vriendin Jaimie Vaes zag op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer, was het voor de zanger gelijk duidelijk. Op de beelden lijkt de rapper zijn vriendin aan haar haren uit de auto te trekken en haar hoofd tussen de deur te klemmen. “Ik zat samen met mijn vriendin te kijken en ik zeg: wat een lul zeg. Daar kan je niet omheen”, vertelt Tino aan Mattie Valk en Marieke Elsinga.

Het is voor Tino dan ook ‘over en uit’. “Ik ga me er wel duidelijk over uitspreken. Ik heb thuis geleerd: aan vrouwen kom je niet”, vertelt hij. “Ik ben door drie vrouwen opgevoed, twee zussen en mijn moeder. Die hebben dat er bij mij wel ingestampt hoor, dat is echt een no go. Dat kan echt niet.”

Alleen maar verliezers

Volgens de volkszanger zijn er ‘alleen maar verliezers’ in deze situatie. “[Jorik] kan zichzelf niet in bedwang houden, voor [Jaimie] is het ook niet leuk en voor het kind is het niet leuk”, doelt hij op de driejarige Lío, het zoontje van Lil Kleine en Jaimie.

Voordeel van de twijfel

Het is niet voor het eerst dat er verhalen de ronde doen over de losse handjes van Lil Kleine. Vorig jaar mei zou hij zijn verloofde hebben mishandeld in een hotel op Ibiza. De rapper werd aangehouden, maar de zaak werd niet lang daarna geseponeerd. Een paar maanden na het incident besloot Tino alsnog het nummer Gabber met Lil Kleine uit te brengen. Hij wilde zijn muzikale collega ‘het voordeel van de twijfel’ geven, laat hij weten. “Die plaat lag klaar, ik vond die plaat ontzettend gaaf, ik was er trots op. Ik heb hem ook grotendeels zelf bedacht, het arrangement en ook een stuk tekst. Toen dat aan de hand was op Ibiza, hebben wij samen met het management het lied nog drie maanden in de vriezer gezet. Omdat ik wilde aankijken wat er ging gebeuren.”

Uiteindelijk werd Lil Kleine niet vervolgd voor het incident op Ibiza. “In afwachting bleek dat zowel Jorik als Jaimie zeiden: het is helemaal anders gegaan, het is en blijft een gerucht en er klopt helemaal niks van’’, doelt Tino op een gezamenlijke verklaring van het stel. “Een maand later zag ik ze hand in hand over het strand in Dubai lopen, al kussend en heel vrolijk door het leven. Toen dacht ik: die plaat kan gewoon uit. Dan is het gewoon klaar. Toen heb ik het eigenlijk een beetje het voordeel van de twijfel gegeven.”

(Nog) op vrije voeten

Op zondagavond gingen er op Instagram beelden rond van Lil Kleine die zijn verloofde Jaimie Vaes aan haar haren uit de auto trekt en haar hoofd tussen de deur lijkt te klemmen. Niet lang daarna werd de rapper aangehouden op verdenking van zware mishandeling en/of mishandeling. Na een paar nachten in de cel te hebben doorgebracht, kwam Lil Kleine woensdag vrij. Het Openbaar Ministerie is inmiddels tegen die vrijlating in beroep gegaan en wil dat hij nog twee weken vast blijft zitten.

Lees ook: Glennis Grace wilde speciale vipbehandeling op politiebureau

Bron: AD | Beeld: BrunoPress