Last van een droge huid in de winter? Verhelp het met deze tips

5 tips tegen een droge huid in de winter

In deze tijd van het jaar dalen de temperaturen buiten flink. En dat merk je ook aan je huid. Door de kou krijg je last van schrale en droge plekken en deze kunnen zorgen voor irritaties en jeuk. Geen pretje! Om niet de hele dag door te hoeven krabben, hebben we een aantal tips voor je die je helpen om droge, ruwe huid te voorkomen. Zo bescherm jij je huid optimaal tegen de winter.

Maak je huid winter-proof met behulp van deze 5 tips.

1. Scrubben

Met scrubben verwijder je alle dode huidcellen, waardoor je gezicht er frisser en gezonder uitziet. Doe je dit niet, dan gaan dode huidcellen zich opstapelen en dit veroorzaakt puistjes en droge plekken. Het beste resultaat bereik je door twee keer in de week te scrubben.

2. Juiste reiniging

Kies je reinigingsmiddel zorgvuldig. De meeste producten bevatten zeep en parfum en dat zorgt voor een droge huid. Kies in plaats daarvan liever voor een cleanser op basis van vet-alcoholen, zoals steryl en cetearyl, deze drogen je huid niet uit. Kijk dus voor het kopen van een reinigingsmiddel even op de achterkant van het etiket naar de bestanddelen.

3. Moisturize

Verzorg je gezicht goed met een vochtinbrengende crème. Ga op zoek naar een variant met vitamine E en Aloë vera, deze ingrediënten kalmeren de huid. Ook voor een crème geldt: vermijd producten waaraan zeep en parfum zijn toegevoegd. Het ruikt misschien lekker, maar het kan de huid flink irriteren. Breng de vochtinbrengende crème direct aan na het drogen van je gezicht. Zo houdt je huid het vocht langer vast.

4. Ken je huidtype

Weet jij of je een normale, droge of vette huid hebt? Als weet welk huidtype je hebt, kun je producten gebruiken die afgestemd zijn op jouw huid en maak je je skincare-routine veel effectiever. Voor mensen met een droge huid is een moisturizer op basis van olie het meest geschikt. De olie vormt een beschermlaag op de huid en zorgt voor de juiste voeding, waardoor je huid weer zacht en glad wordt. Mensen met een vette huid kunnen deze producten het beste laten staan, omdat het bij hen voor puistjes kan zorgen. Kies in dit geval voor een verzorgingsproduct dat de poriën niet verstopt. Ook moet het product ingrediënten bevatten die het ontstekingsproces afremmen en zo de rode huid verminderen.

5. Scheren

Toegegeven: in de winter laten we onze behaarde benen vaak voor wat ze zijn, omdat toch niemand ze ziet. Maar wist je dat scheren juist erg goed is voor je huid? Door te scheren verwijder je niet alleen ongewenst haar, maar ook achtergebleven dode huidcellen. Hierdoor is de vochtinbrengende crème die je daarna aanbrengt een stuk effectiever!

Lees ook: Dit is waarom je sokken zou moeten dragen tijdens het slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Unsplash