Met deze tips wordt het makkelijker om socialer te zijn tijdens gesprekken


Geen ongemakkelijke stiltes meer

De een knoopt zonder moeite gesprekken aan met vreemden en weer een ander weet bijna geen woord uit de mond te krijgen. Mensen valen in principe onder de noemer sociale wezens, maar in de praktijk kan dat ‘sociaal zijn’ voor sommige mensen wel een heikel punt zijn. Herkenbaar? Met deze tips wordt het net wat makkelijker om sociaal te zijn.

Vind jij het soms ook zo moeilijk om gesprekken met iemand aan te knopen?

Gesprekken

Op een feestje honderduit kletsen met iemand die je net hebt ontmoet? De een vindt dit een en al plezier, terwijl de ander er een beetje ongemakkelijk van wordt. Niet iedereen vindt het even makkelijk om zomaar een praatje te maken met iemand, laat staan een onbekende op en feestje of tijdens een netwerkborrel. Vind jij het soms best spannend om met vreemden gesprekken aan te gaan? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om het net wat makkelijker te maken.

Klein beginnen

Als je een introvert persoon bent, hoef je je heus niet meteen extrovert te gaan gedragen. Je hoeft heus niet meteen een gesprek te starten op een feestje, maar probeer een open uitstraling te hebben. Hoe je dit kunt doen? Door simpelweg naar iemand te glimlachen als je met iemand oogcontact hebt. Je straalt hierdoor vriendelijkheid uit en mensen zullen sneller een gesprek met je aanknopen wanneer je lacht, dan wanneer je alleen voor je uitkijkt.

Echt luisteren

Luister goed naar wat mensen zeggen tijdens en gesprek en haak hierop in. Als je echt naar mensen luistert is het niet moeilijk om door te vragen en een leuk gesprek te voeren met iemand. Stel bovendien open vragen zodat je niet alleen ‘ja’ en ‘nee’ antwoorden krijgt. Naar mate je dit vaker doet, hoe makkelijker het wordt om een fijn gesprek te hebben.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2