Dit wordt nu al dé comeback van 2018 genoemd: Titanic II

Titanic

Zou jij het aandurven om met de Titanic te varen?

Er zijn weinig mensen die nog nooit van de tragische ramp met het majestueuze schip Titanic hebben gehoord. De beroemdste schipbreuk uit de geschiedenis spreekt nog altijd tot de verbeelding en we hebben de film Titanic allemaal wel een keer of driehonderd gezien. In de nacht van 14 april 1912 raakte het schip een ijsberg en zonk het ‘onzinkbare’ schip in een paar uur naar de bodem van de Atlantische Ocean.

In 2018 komt de Titanic terug, tenminste als het aan de Australische zakenman Clive Palmer ligt.

Exacte replica
En dan bedoelen we niet de film, maar het daadwerkelijke schip. In 2018 moet er een exacte replica van het schip over de Atlantische Oceaan gaan varen. Dat de eerste en enige reis van Titanic niet zo goed verliep is voor Clive Palmer geen bezwaar. In 2012 maakte hij zijn plannen al bekend en oorspronkelijk was het de bedoeling dat het schip al in 2016 klaar zou zijn. De bouw werd uitgesteld, maar nu staat de tewaterlating van Titanic II gepland voor 2018, 107 jaar na die van het oorspronkelijke schip.

Wél genoeg reddingsboten
De Titanic II wordt een exacte replica van het eerste schip. Er komen 840 kamers aan boord en in het interieur zullen bepaalde elementen van de oorspronkelijke boot terugkomen, zoals het bekende trappenhuis en de eetzaal van de eerste klasse. Gelukkig worden er op het gebied van veiligheid wel de nodige veranderingen doorgevoerd: zo zullen er deze keer wél genoeg reddingsboten zijn voor iedereen aan boord. De eerste vaart van Titanic II zal van Southampton naar New York gaan, net zoals bij de eerste Titanic.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: CNN | Beeld Wikimedia Commons