Tjitske Reidinga is klaar met acteren: ‘Wil nu doen wat ik zélf wil’

De Gooische Vrouwen-actrice zet een punt achter haar acteercarrière

Tjitske Reidinga kennen we natuurlijk allemaal als Claire van Kampen in Gooische Vrouwen. Ook heeft de 48-jarige actrice geschitterd in Het Klokhuis, Wie is er bang voor Virginia Woolf?, Doris en De verbouwing. Binnenkort is ze te zien in De K van Karlijn. Een behoorlijk cv dus, maar voorlopig vindt Tjitske het wel even goed zo. Ze is wel even klaar met acteren, vertelt ze aan LINDA

Iemand anders spelen

In een openhartig interview met rapper Snelle bekent Tjitske dat acteren haar niet meer gelukkig maakt. “Ik weet niet of ik nog wel zoveel zin heb om voor de camera of op het toneel te staan als iemand anders”, vertelt ze over deze ontdekking, die ze deed tijdens de lockdown. “Ik moet het idee van iemand anders vormgeven door te spelen. En dat is mooi werk, maar soms ook lastig, omdat ik het zelf heel anders zou doen.”

Nieuwe carrière

Hierdoor is ze de afgelopen jaren ‘te ver verwijderd geraakt van wie ze is’ en deed ze alleen wat anderen van haar vroegen. Genoeg is genoeg, besluit Tjitske dan ook. “Het zal ook met ouder worden te maken hebben, maar ik wil vanaf nu doen wat ik zélf wil.” Wat dat precies is, is nog onduidelijk. Eerder vertelde ze op Instagram dat ze graag in de verpleging of thuiszorg aan de slag wil, dus wie weet is dat een nieuw carrièrepad voor de blondine. Of misschien pakt ze de vlogcamera weer eens op!

Het hele interview met Tjitske is te lezen in de nieuwste LINDA., die vanaf woensdag te koop is.

Lees ook: Hilarisch: Tjitske Reidinga krijgt hele bijzondere reclameklus aangeboden

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube