Video: Toerist aait leeuw tijdens safari, mensen leren het ook nooit

safari
‘Domste toerist ooit’ probeert leeuw te aaien op safari

Sommige mensen leren het ook nooit. Hoe vaak je ook gewaarschuwd wordt op safari, sommige mensen proberen toch nog de ‘schattige’ diertjes te aaien. Hoe duidelijk er ook geinstrueerd wordt om in de auto te blijven met de ramen en deuren dicht, denken sommige mensen toch dat zij de uitzondering zijn. Een safaripark in Tanzania zette dit filmpje online om mensen te waarschuwen.

Mensen zijn hardleers.

Safari

De video is opgenomen in het Serengeti-gebied in Tanzania. Een stel toeristen staat stil met hun jeep, vlakbij een groepje liggende leeuwen. De leeuwen houden van de schaduw die de jeep creëert, dus ze vinden het wel lekker om daar even te relaxen. Op de beelden is te zien dat een volwassene een leeuw probeert te aaien. Later komt de man erachter dat dit wellicht toch niet zo’n goed idee was.

Vertrouwen

Een medewerker van Wildlife Sightings in Tanzania schrijft bij het filmpje dat de leeuwen gewend zijn aan de auto’s die door hun leefgebied rijden. Daarom komen ze dichtbij de wagens. Ook gebruiken ze de schaduw van de stilstaande wagen om af te koelen. Dit betekent absoluut niet dat ze mensen tolereren, het blijven immers wilde dieren.

‘Domme toerist’

Ook zegt de medewerker dat de toerist ‘dom en onwetend’ is. Je kunt op de beelden zien dat nadat iemand de leeuw probeert te aaien, de leeuw zijn tanden bloot en begint te brullen. De video is inmiddels al een half miljoen keer bekeken. De reacties zijn niet mals, want het was natuurlijk een ontzettend dom idee om de leeuw te aaien.

Wilde dieren

Dit is niet de eerste keer dat mensen laconiek met wilde dieren omgaan. Zo schreven we 11 mei nog over Franse toeristen die in Safaripark Beekse Bergen uit hun auto stapten om een groepje jachtluipaarden van dichtbij te bekijken. Wij vrezen dat mensen nooit zullen leren en dat dit zeker niet het laatste incident zal zijn. Als je zelf op safari gaat, blijf dan in je auto met de ramen en deuren gesloten. Hoe lief en schattig de dieren er ook uitzien, het blijven wilde dieren die gevaarlijk kunnen uithalen en bijten.

Bekijk de video van het incident hier:

Lees ook: Bezoekers Safaripark Beekse Bergen bijna aangevallen door jachtluipaard

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill