Koning Willem-Alexander vertelt in emotionele toespraak over overlijden zus Máxima

koning Willem-Alexander

De koning lijkt erg aangedaan in de toespraak

Koning Willem-Alexander is op dit moment in Riga, waar hij een toespraak hield over de afwezigheid van zijn vrouw koningin Máxima. Inés is afgelopen week overleden, waarschijnlijk doordat zij zichzelf van het leven beroofde. Dit is de reden dat het voor de koninklijke familie als een enorme schok ervaren is en waarom koningin Máxima niet bij het staatsbezoek in Letland aanwezig kan zijn. 

Willem-Alexander leek zichtbaar aangedaan.

Peettante

De koning vertelt dat Máxima alle officiële werkzaamheden tijdelijk heeft opgeschort om te kunnen rouwen. Daarbij vertelt hij ook dat hij en zijn familie heel erg aangedaan zijn door het plotselinge overlijden van Inés. “Ines was uniek en ons intens dierbaar. Het verdriet is daarom groot”. Inés was niet enkel de zus van Máxima, maar ook de peettante van prinses Ariane en wanneer de koning dat zegt, is het zichtbaar dat hij vecht tegen zijn emoties.

Uitvaartplechtigheid

Inés werd dit weekend in besloten kring begraven op hetzelfde kerkhof waar ook hun vader Jorge begraven ligt. Tijdens de plechtigheid zou Máxima het liedje ‘Is This Love’ van Bob Marley gezongen hebben. Ook zou zij samen met haar broer een toespraak gehouden hebben en het nummer ‘Knocking on Heaven’s door’ van Bob Dylan met haar hele familie gezongen hebben. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane waren ook aanwezig. Wij wensen de koninklijke familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Bekijk hier de toespraak.

Lees ook:Verdrietig nieuws voor voormalig RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde

Bron: Viva, Libelle | Beeld: videostill Royalty Magazine